Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o

FBI: Ταυτοποιήθηκε ο δήμιος των δύο αμερικανών δημοσιογράφων

Οι ΗΠΑ γνωρίζουν ποιος είναι ο τζιχαντιστής που εμφανίζεται στο βίντεο της εκτέλεσης των δημοσιογράφων Φόλεϊ και Σότλοφ, δήλωσε ο διευθυντής του FBI, χωρίς πάντως να αποκαλύψει την ταυτότητα ή την εθνικότητά του. Πριν από δύο εβδομάδες και οι βρετανοί είχαν δηλώσει ότι είναι «κοντά» στην ταυτοποίηση του εκτελεστή, ενώ αρκετά βρετανικά ΜΜΕ «φωτογράφιζαν» έναν ράπερ.

Οι ΗΠΑ γνωρίζουν ποιος είναι ο τζιχαντιστής που εμφανίζεται στο βίντεο της εκτέλεσης των δημοσιογράφων Φόλεϊ και Σότλοφ, δήλωσε ο διευθυντής του FBI, χωρίς πάντως να αποκαλύψει ταυτότητα ή εθνικότητα.

Μιλώντας σε έναν στενό κύκλο δημοσιογράφων, ο διοικητής του FBI Τζέιμς Κόμεϊ συμπλήρωσε ότι περίπου 25 αμερικανοί πολίτες πολεμούν με το Ισλαμικό Κράτος και ότι αρκετοί από αυτούς επέστρεψαν στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Πριν από δύο εβδομάδες και οι βρετανοί είχαν δηλώσει ότι είναι «κοντά» στην ταυτοποίηση του εκτελεστή, την ώρα που βρετανικά ΜΜΕ παρουσιάζουν έναν ράπερ ως τον δήμιο του αμερικανού δημοσιογράφου.

Πρόσφατα, η μητέρα του Τζέιμς Φόλεϊ δήλωσε ότι αισθάνθηκε ότι η περίπτωση του γιου της ήταν μια «ενόχληση» για την αμερικανική κυβέρνηση.

Σε συνέντευξη που μεταδόθηκε από το CNN, η Νταϊάν Φόλεϊ εξήγησε ότι η οικογένειά της είχε απειληθεί με ποινικές διώξεις, αν προσπαθούσε να συγκεντρώσει χρήματα για τα λύτρα που ζητούσαν οι απαγωγείς του γιου της, γιατί αυτό ήταν παράνομο.

Η οικογένεια είχε επίσης ενημερωθεί ότι κανένας κρατούμενος δεν θα ανταλλασσόταν προκειμένου να απελευθερωθεί ο Φόλεϊ και ότι η κυβέρνηση δεν θα πραγματοποιούσε στρατιωτική επιχείρηση.

Η οικογένεια είχε δεχθεί προειδοποιήσεις να μην «πάει να μιλήσει στα μέσα ενημέρωσης» και «έλαβε διαβεβαιώσεις» ότι υπήρχε μέριμνα για την υπόθεση του δημοσιογράφου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Sport: «Φοβίζουν οι δυο… μεταγραφές του Ολυμπιακού»

Η εφημερίδα της Βαρκελώνης αναλύει τα ατού των «ερυθρολεύκων» ενόψει του πέμπτου αγώνα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024