Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Αποτροπιασμός στη διεθνή κοινότητα για τον αποκεφαλισμό του ομήρου

Αποτροπιασμός στη διεθνή κοινότητα για τον αποκεφαλισμό του ομήρου

H Ευρωπαϊκή Ένωση καταδίκασε τη «βάρβαρη δολοφονία» του Γάλλου ομήρου στην Αλγερία, ενώ υπογράμμισε ότι είναι «περισσότερο από ποτέ ενωμένη» στο να προσφέρει στήριξη στη μάχη εναντίον των «τρομοκρατικών οργανώσεων». Τη δολοφονία καταδίκασε και ο Μπαράκ Ομπάμα, εκφράζοντας συμπαράσταση στον γάλλο ομόλογό του.

H Ευρωπαϊκή Ένωση καταδίκασε τη «βάρβαρη δολοφονία» του Γάλλου ομήρου στην Αλγερία, ενώ υπογράμμισε ότι είναι «περισσότερο από ποτέ ενωμένη» στο να προσφέρει στήριξη στη μάχη εναντίον των «τρομοκρατικών οργανώσεων».

«Η βάρβαρη δολοφονία του Ερβέ Γκουρντέλ αποτελεί μία προσβολή στις αξίες και στα δικαιώματα που είναι αναγνωρισμένα παγκοσμίως» τόνισε σε μια ανακοίνωση ο εκπρόσωπος της επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Κάθριν Άστον, προσθέτοντας ότι καταβληθούν όλες οι δυνατές προσπάθειες «για να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη όλοι οι αυτουργοί αυτών των εγκλημάτων».

«Αυτό το στυγερό έγκλημα είναι μια νέα απόδειξη της αποφασιστικότητας των οργανώσεων που συνδέονται με το Ισλαμικό Κράτος να συνεχίσουν και να επεκτείνουν τη στρατηγική του τρόμου» υπογραμμίζει η ΕΕ.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση παραμένει περισσότερο από ποτέ ενωμένη στη δέσμευσή της να στηρίξει τις προσπάθειες της διεθνούς κοινότητας εναντίον αυτών των τρομοκρατικών ομάδων που απειλούν την περιφερειακή και διεθνή σταθερότητα».

Στη Γαλλία ο αποκεφαλισμός του Γάλλου ομήρου από τους μαχητές της οργάνωσης που συνδέεται με το Ισλαμικό Κράτος έχει επίσης προκαλέσει αποτροπιασμό.

«Τρόμος μπροστά στη βαρβαρότητα. Όλη η χώρα προσφέρει την υποστήριξή της στην οικογένεια του Ερβέ Γκουρντέλ. Η Γαλλία δεν θα υποκύψει ποτέ» έγραψε ο πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

«Πρόκειται για ένα εθνικό πένθος» επισήμανε στους δημοσιογράφους ο δήμαρχος της Νίκαιας Κριστιάν Εστροσί, φίλος του θύματος.

«Η Γαλλία έχει δεχθεί σκληρό πλήγμα καθώς της στέρησαν ένα από τα παιδιά της» προσέθεσε ο ίδιος.

Για την Ελίζαμπεθ Γκιγκού του Σοσιαλιστικού Κόμματος, την πρόεδρο της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Εθνοσυνέλευσης, «πρόκειται για μια εθνική τραγωδία».

«Πρέπει να αντισταθούμε. Είναι δολοφόνοι» τόνισε.

«Το σύνολο της χώρας συμμετέχει σε αυτό το πένθος με έντονη συγκινησιακή φόρτιση, είναι όσο ποτέ ενωμένο» έκρινε ο γενικός γραμματέας του UMP, Λικ Σατέλ.

Από την πλευρά ο γενικός γραμματέας του Σοσιαλιστικού Κόμματος, Ζαν Κριστόφ Καμπαντελί αξίωσε «από τις γαλλικές αρχές αυτό το έγκλημα να μη μείνει ατιμώρητο».

Ο Μπαράκ Ομπάμα εξέφρασε την αλληλεγγύη της χώρας του με τη Γαλλία. «Είμαστε μαζί σας και με τον γαλλικό λαό τώρα που αντιμετωπίζετε μια τρομερή απώλεια και που στέκεστε όρθιοι ενάντια στον τρόμο για να υπερασπιστείτε την ελευθερία» είπε ο Ομπάμα απευθυνόμενος στον γάλλο ομόλογό του Φρανσουά Ολάντ στη διάρκεια της συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Η κυβέρνηση της Αλγερίας καταδίκασε την «ειδεχθή» δολοφονία του ομήρου. «Μετά την απαγωγή (την Κυριακή) του γάλλου πολίτη οι αλγερινές αρχές κινητοποίησαν όλα τα ανθρώπινα και υλικά μέσα για την απελευθέρωσή του» ανέφερε η κυβέρνηση σε ανακοίνωσή της.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

Η αποστολή του Ολυμπιακού για το σπουδαίο παιχνίδι με την Άστον Βίλα (pic)

Οι επιλογές του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για το εκτός έδρας παιχνίδι με την Άστον Βίλα για τα ημιτελικά του Europa Conference League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024