Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Λευκός Οίκος: Το ρούβλι πέφτει, οι κυρώσεις πιάνουν τόπο

Λευκός Οίκος: Το ρούβλι πέφτει, οι κυρώσεις πιάνουν τόπο

Στις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί κατά της Ρωσίας από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρωπαϊκή Ένωση απέδωσε ο Λευκός Οίκος τη σημαντική πτώση που σημείωσε το ρούβλι την Τρίτη. Το ρωσικό νόμισμα υποχώρησε 1% στα 38,72 ρούβλια ανά δολάριο -το χαμηλότερο επίπεδο από το 1998.

Στις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί κατά της Ρωσίας από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρωπαϊκή Ένωση απέδωσε ο Λευκός Οίκος τη σημαντική πτώση που σημείωσε το ρούβλι την Τρίτη.

Το ρωσικό νόμισμα πέφτει από τα μέσα της περασμένης εβδομάδας και την Τρίτη υποχώρησε στα 38,72 ρούβλια ανά δολάριο -το χαμηλότερο επίπεδο από το 1998. Το βράδυ της Δευτέρας έπεσε προσωρινά ακόμα και κάτω από τα 38 ρούβλια ανά δολάριο.

Το γεγονός «αποτελεί απόδειξη ότι η Ρωσία πληρώνει το τίμημα της επιθετικότητάς της στην ανατολική Ουκρανία» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζος Έρνεστ.

Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι η πτώση του ρωσικού νομίσματος «είναι συνεπής με τα αποτελέσματα που έχουμε παρατηρήσει μέχρι τώρα» των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί από τις ΗΠΑ και την ΕΕ.

Εκτός από τις κυρώσεις κατά της Μόσχας, η υποχώρηση του ρουβλίου αποδίδεται στις χαμηλές τιμές του πετρελαίου και την τοποθέτηση των επενδυτών εν όψει των αποφάσεων που αναμένεται να ανακοινώσει η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) την ερχόμενη Πέμπτη.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μπακς: Παραμένει εκτός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, χάνει και το Game 3 με τους Πέισερς

Χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο θα αγωνιστούν οι Μπακς κόντρα στους Πέισερς, στο τρίτο ματς της σειράς των Play-offs, όπως ανακοίνωσαν επίσημα τα «Ελάφια»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024