Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ισχυρός σεισμός 5,6 βαθμών στην Ιαπωνία

Ισχυρός σεισμός 5,6 βαθμών στην Ιαπωνία

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 5,6 βαθμών σημειώθηκε την Τρίτη στο νότιο τμήμα της νομαρχίας Ιμπαράκι της Ιαπωνίας και έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην πρωτεύουσα, Τόκιο. Οι αρχές καθησυχάζουν ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για τσουνάμι, ενώ δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές.

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 5,6 βαθμών σημειώθηκε την Τρίτη στο νότιο τμήμα της νομαρχίας Ιμπαράκι της Ιαπωνίας και έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην πρωτεύουσα, Τόκιο.

Οι αρχές καθησυχάζουν ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για τσουνάμι, ενώ δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές.

Επίσης, οι εταιρείες Japan Atomic Power Co και Tokyo Electric Power Co (Tepco) ανακοίνωσαν πως δεν υπάρχουν προβλήματα στους τρεις πυρηνικούς σταθμούς τους στην ανατολική Ιαπωνία.

Αξιωματούχος της Japan Atomic δήλωσε πως δεν δημιουργήθηκαν προβλήματα στο σταθμό Τοκάι Νταϊνί, δυναμικότητας 1,1 GW, ο οποίος είναι κλειστός από τον Μάιο του 2011.

Εκπρόσωπος της Tepco επιβεβαίωσε ότι δεν καταγράφηκαν προβλήματα στον πυρηνικό σταθμό Φουκουσίμα-Νταϊίτσι, ο οποίος καταστράφηκε από το σεισμό του Μαρτίου του 2011, ούτε στο σταθμό Φουκουσίμα-Νταϊνί, ο οποίος παραμένει κλειστός από τον Μάρτιο του 2011.

Μια πρώτη ισχυρή δόνηση έγινε αισθητή αρχικά γύρω στις 12:30 (τοπική ώρα, 06:30 ώρα Ελλάδας) και ακολούθησε για δέκα δευτερόλεπτα μια σειρά πολύ ισχυρών δονήσεων.

Πολλά σιδηροδρομικά δρομολόγια, μεταξύ των οποίων αυτά των τρένων υψηλής ταχύτητας (Σινκάνσεν) που συνδέουν το Τόκιο με τη νομαρχία της Φουκουσίμα, διακόπηκαν αμέσως για να ελεγχθούν οι γραμμές, όμως η κυκλοφορία σύντομα αποκαταστάθηκε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024