Τετάρτη 15 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ποροσένκο-Πούτιν: Τηρείται «σε μεγάλο βαθμό» η εκεχειρία

Ποροσένκο-Πούτιν: Τηρείται «σε μεγάλο βαθμό» η εκεχειρία

Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και ο ουκρανός ομόλογός του Πέτρο Ποροσένκο συμφώνησαν το Σάββατο σε τηλεφωνική τους επικοινωνία ότι η εκεχειρία στην ανατολική Ουκρανία τηρείται σε γενικές γραμμές, αλλά είπαν ότι θα πρέπει να γίνουν περισσότερα βήματα ώστε αυτή να αποκτήσει μεγαλύτερη διάρκεια. Ξανανοίγει τη βάση στην Αρκτική η Ρωσία

Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και ο ουκρανός ομόλογός του Πέτρο Ποροσένκο συμφώνησαν το Σάββατο σε τηλεφωνική τους επικοινωνία ότι η εκεχειρία στην ανατολική Ουκρανία τηρείται σε γενικές γραμμές, αλλά είπαν ότι θα πρέπει να γίνουν περισσότερα βήματα ώστε αυτή να αποκτήσει μεγαλύτερη διάρκεια.

Η εκεχειρία ανάμεσα στις ουκρανικές κυβερνητικές δυνάμεις και στους φιλορώσους αυτονομιστές τέθηκε σε ισχύ το απόγευμα της Παρασκευής, στο πλαίσιο ενός ευρύτερου ειρηνευτικού σχεδίου που στοχεύει στον τερματισμό της ένοπλης σύγκρουσης στην ανατολική Ουκρανία που μαίνεται εδώ και περίπου πέντε μήνες.

«(Οι δύο ηγέτες) τόνισαν ακόμη την ανάγκη να υπάρξει η μέγιστη ανάμειξη του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) για την επιτήρηση της κατάστασης… και συνεργασία στην παροχή ουκρανικής και διεθνούς ανθρωπιστικής βοήθειας» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το γραφείο του ουκρανού προέδρου.

Νωρίτερα, η Μόσχα προειδοποίησε με νέες «αντι-κυρώσεις» στο επόμενο πακέτο κυρώσεων που προτίθεται να εφαρμόσει η ΕΕ τη Δευτέρα, με φόντο την ουκρανική κρίση.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Εμφύλιος» με Κωνσταντίνου στον Παναθηναϊκό

Ο Βασίλης Κωνσταντίνου τα... ΄έχωσε στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός με αφορμή το φιάσκο του τελικού Κυπέλλου και προκάλεσε αντιδράσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 15 Μαϊου 2024