Τρίτη 14 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ο Ομπάμα καλεί τα «μεγάλα κεφάλια» στο Κογκρέσο για τους τζιχαντιστές

Ο Ομπάμα καλεί τα «μεγάλα κεφάλια» στο Κογκρέσο για τους τζιχαντιστές

Συνάντηση με τους τέσσερις ηγέτες του Κογκρέσου θα έχει την ερχόμενη Τρίτη ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, εν μέσω των εντεινόμενων ανησυχιών για τη δράση του Ισλαμικού Κράτους στην Συρία και το Ιράκ. Η Ουάσινγκτον ήδη απηύθυνε από το τραπέζι του ΝΑΤΟ κάλεσμα για συμμαχία προθύμων κατά των τζιχαντιστών. Βίντεο κατά του ISIS δημοσίευσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Συνάντηση με τους τέσσερις ηγέτες του Κογκρέσου θα έχει την ερχόμενη Τρίτη ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, εν μέσω των εντεινόμενων ανησυχιών για τη δράση του Ισλαμικού Κράτους στην Συρία και το Ιράκ. Η Ουάσινγκτον ήδη απηύθυνε από το τραπέζι του ΝΑΤΟ κάλεσμα για συμμαχία προθύμων κατά των τζιχαντιστών.

Σύμφωνα με πηγή του Κογκρέσου, η συνάντηση θα γίνει το απόγευμα της Τρίτης (22.15 ώρα Ελλάδας). Βουλευτές και γερουσιαστές επιστρέφουν την Δευτέρα στα έδρανά τους έπειτα από τις καλοκαιρινές διακοπές του Αυγούστου.

Στη συνάντηση αυτή θα μετάσχουν ο Χάρι Ρέιντ, ο ηγέτης των Δημοκρατικών στη Γερουσία, ο Μιτς Μακόνελ, ο επικεφαλής των Ρεπουμπλικάνων στο ίδιο Σώμα, ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Τζον Μπένερ και η Νάνσι Πελόζι, η επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Βουλή.

Το θέμα συζήτησης δεν διευκρινίστηκε, αναμένεται όμως ότι στις συνομιλίες θα κυριαρχήσει η απειλή που θέτουν οι σουνίτες εξτρεμιστές.

Πολιτικοί και από τα δύο κόμματα έχουν καλέσει τον Ομπάμα να αναλύσει πώς σκέφτεται να αντιμετωπίσει την οργάνωση που έχει καταλάβει μεγάλες εκτάσεις στο Ιράκ και τη Συρία και προκάλεσε διεθνή κατακραυγή με τις ωμότητες τις οποίες μετέρχεται για την επικράτησή της. Τελευταία περιστατικά οι εκτελέσεις δύο αμερικανών δημοσιογράφων. Ορισμένοι επικρίνουν τον πρόεδρο επειδή δεν έχει παρουσιάσει μια στρατηγική, τόσο στο Κογκρέσο όσο και στον αμερικανικό λαό.

Στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, στο Νιούπορτ της Ουαλίας, ο Ομπάμα είπε ότι οι σύμμαχοι των ΗΠΑ είναι έτοιμοι να αναλάβουν στρατιωτική δράση για να αντιμετωπίσουν τους τζιχαντιστές και υποσχέθηκε ότι θα εξοντώσει τους ηγέτες της οργάνωσης, την οποία χαρακτήρισε μεγάλη απειλή για τη Δύση.

Βίντεο κατά του ISIS

Ένα σκληρό βίντεο κατά του Ισλαμικού Κράτους έδωσε στη δημοσιότητα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Το βίντεο ανοίγει με την φράση: Τρέξτε. Μην περπατάτε στη γη του ISIS. Στη συνέχεια ένα πτώμα ρίχνεται από έναν γκρεμό.

Το βίντεο προσπαθεί να εμποδίσει τη στρατολόγηση μαχητών, μιλώντας για την βάρβαρη φύση της οργάνωσης. Το βίντεο δείχνει τις βαρβαρότητες των τζιχαντιστών: μαστιγώσεις, σταυρώσεις, πυροβολισμοί εν ψυχρώ.

Το βίντεο, με τίτλο «Καλωσήλθατε στη γη του «Ισλαμικού Κράτους»» χρησιμοποιεί τις προπαγανδιστικές εικόνες του ίδιου του ISIS για να ειρωνευτεί τις «χρήσιμες δεξιότητες» που ισχυρίζεται ότι προσφέρει η οργάνωση. Σύμφωνα με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ αυτές είναι: η ανατίναξη τζαμιών, η εκτέλεση μουσουλμάνων και η αρπαγή δημόσιων αγαθών.

Η καμπάνια απευθύνεται σε μουσουλμάνους που ζουν σε αμερικανικό έδαφος, οι οποίοι εκτιμάται ότι είναι ευάλωτοι στη στρατολόγηση και έρχεται εν μέσω αποκαλύψεων ότι περισσότεροι από 100 αμερικανοί πολίτες έχουν επιχειρήσει να ενταχθούν στο Ισλαμικό Κράτος.

Προσοχή σκληρό περιεχόμενο
:

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Νέα σύσκεψη για τον τελικό του Conference - Πώς θα μετακινηθούν οι οπαδοί του Ολυμπιακού

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις οι οπαδοί του Ολυμπιακού υπολογίζεται ότι θα είναι περίπου 15.000 ενώ οι Ιταλοί δεν θα ξεπεράσουν τις 4.000

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 14 Μαϊου 2024