Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Προειδοποιεί τη Μόσχα το ΝΑΤΟ παρά τις ρωσικές προτάσεις για ειρήνη

Προειδοποιεί τη Μόσχα το ΝΑΤΟ παρά τις ρωσικές προτάσεις για ειρήνη

Προειδοποιήσεις κατά της Ρωσίας εκτόξευσαν οι ηγέτες των χωρών-μελών του ΝΑΤΟ στη Σύνοδο Κορυφής της Ουαλίας, παρά την πρόταση Πούτιν για εκεχειρία ανάμεσα στην Ουκρανία και τους φιλορώσους αυτονομιστές. ΗΠΑ και Ευρωπαίοι ηγέτες απείλησαν με νέες κυρώσεις, ενώ το ΝΑΤΟ κάλεσε τους ρώσους στρατιώτες να αποσυρθούν από την ανατολική Ουκρανία.

Προειδοποιήσεις κατά της Ρωσίας εκτόξευσαν οι ηγέτες των χωρών-μελών του ΝΑΤΟ στη Σύνοδο Κορυφής της Ουαλίας, παρά την πρόταση Πούτιν για εκεχειρία ανάμεσα στην Ουκρανία και τους φιλορώσους αυτονομιστές.

ΗΠΑ και Ευρωπαίοι ηγέτες απείλησαν με νέες κυρώσεις, ενώ το ΝΑΤΟ κάλεσε τους ρώσους στρατιώτες να αποσυρθούν από την ανατολική Ουκρανία.

Αξιωματούχος του Λευκού Οίκου είπε ότι η Ουάσινγκτον εξετάζει νέο πακέτο κυρώσεων.

Παράλληλα, και η γερμανίδα καγκελάριος είπε ότι η Δύση είναι προετοιμασμένη «να δώσει βάρος στις πολιτικές απαιτήσεις της με την επιβολή περαιτέρω κυρώσεων».

Ωστόσο, τόνισε ότι η Δύση επιθυμεί μια πολιτική λύση.

Νωρίτερα, ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών είχε δηλώσει ότι είναι συγκρατημένα αισιόδοξος ότι η κρίση στην Ουκρανία οδεύει σε αποκλιμάκωση.

Από την πλευρά του, ο γάλλος πρόεδρος είπε ότι η ΕΕ ετοιμάζεται να ανακοινώσει τη Δευτέρα νέες κυρώσεις, τονίζοντας ότι «όλα θα εξαρτηθούν από το τι θα συμβεί τις επόμενες ώρες».

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ κάλεσε το Κρεμλίνο να αποσύρει τα ρωσικά στρατεύματα από την Ουκρανία και να σταματήσει να παρέχει στήριξη στους φιλορώσους αυτονομιστές.

Είπε, επίσης, ότι κάθε χώρα της Συμμαχίας θα πρέπει να αποφασίσει η ίδια εάν θα στείλει εξοπλισμό στον ουκρανικό στρατό.

«Η Ρωσία πολεμά κατά της Ουκρανίας, στην Ουκρανία. Τα ρωσικά στρατεύματα και τα άρματα μάχης επιτίθενται στις ουκρανικές δυνάμεις. Και μετά μιλά για ειρήνη… η Ρωσία δεν έχει κάνει ούτε μία κίνηση για να καταστήσει εφικτή την ειρήνευση» κατήγγειλε ο Ράσμουσεν το βράδυ της Πέμπτης.

Παράλληλα, ο γγ του ΝΑΤΟ υπογράμμισε ότι η διεθνής κοινότητα «πρέπει να απαντήσει αποφασιστικά, αν η Ρωσία επέμβει περαιτέρω στην Ουκρανία. Να απαντήσει μέσω βαθύτερων, ευρύτερων, σκληρότερων οικονομικών κυρώσεων που σίγουρα θα πλήξουν τη ρωσική οικονομία και θα απομονώσουν περαιτέρω τη Ρωσία».

Ο ουκρανός πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο που είχε συνομιλίες στο Νιούπορτ με ξένους ηγέτες, είπε ότι είναι συγκρατημένα αισιόδοξος για τις συναντήσεις που θα έχει την Παρασκευή ομάδα επαφής στο Μινσκ με στόχο να μπει τέλος στην κρίση στην Ουκρανία.

Ο Ποροσένκο είπε ότι θα διατάξει διήμερη κατάπαυση του πυρός την Παρασκευή, «με την προϋπόθεση ότι θα γίνει η συνάντηση (στο Μινσκ), θα καλέσω το Γενικό Επιτελείο να θέσει σε ισχύ μια διμερή εκεχειρία», ενώ έτοιμοι να κηρύξουν εκεχειρία δηλώνουν και οι αυτονομιστές.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Φενέρμπαχτσε – Μονακό 62-65: Πήρε το «θρίλερ» και ισοφάρισε σε 2-2!

Η Μονακό επικράτησε 65-62 στην έδρα της Φενέρμπαχτσε και πλέον η πρόκριση στο Final Four θα κριθεί στο Game 5.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024