Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ο Ολάντ πιο αντιδημοφιλής γάλλος πρόεδρος από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο Ολάντ πιο αντιδημοφιλής γάλλος πρόεδρος από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Η δημοτικότητα του προέδρου της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ κατρακύλησε τον Αύγουστο στο 13%, σημειώνοντας νέο αρνητικό ρεκόρ, γεγονός που τον καθιστά τον πιο αντιδημοφιλή πρόεδρο στη Γαλλία μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η δημοτικότητα του προέδρου της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ κατρακύλησε τον Αύγουστο στο 13%, σημειώνοντας νέο αρνητικό ρεκόρ, γεγονός που τον καθιστά τον πιο αντιδημοφιλή πρόεδρο στη Γαλλία μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από το ινστιτούτο TNS-Sofres δείχνει ότι η δημοτικότητα του Ολάντ μειώθηκε κατά πέντε μονάδες τον Αύγουστο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και έφτασε στο χαμηλότερο επίπεδο που έχει καταγράψει ποτέ εν ενεργεία πρόεδρος.

Ο σοσιαλιστής Ολάντ έχει χάσει την υποστήριξη πολλών ψηφοφόρων των Σοσιαλιστών, κυρίως τους αριστερούς ψηφοφόρους, εξαιτίας της οικονομικής πολιτικής του, καθώς η ανεργία έχει ξεπεράσει το 10% και η ανάπτυξη είναι σχεδόν μηδενική.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε από τις 28 Αυγούστου ως την 1η Σεπτεμβρίου, μετά τον κυβερνητικό ανασχηματισμό και την αποχώρηση του υπουργού Οικονομίας Αρνό Μοντεμπούρ και την αντικατάστασή του με τον 36χρονο πρώην τραπεζικό Εμανουέλ Μακρόν, μια κίνηση που θεωρήθηκε νέα στροφή του Ολάντ προς τα δεξιά.

Έκτοτε ο γάλλος πρόεδρος ήρθε ξανά σε δύσκολη θέση μετά την κυκλοφορία του βιβλίου της πρώην συντρόφου του και πρώην Πρώτης Κυρίας της Γαλλίας Βαλερί Τριερβελέρ, στο οποίο τον περιγράφει ως ψυχρό και αδιάφορο, ενώ επισημαίνει ότι ο Ολάντ αποκαλούσε στις ιδιωτικές του συνομιλίες «ξεδοντιάρηδες» τους φτωχούς.

Ο πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς, που ήταν νωρίτερα φέτος ο πιο δημοφιλής πολιτικός στην κυβέρνηση του Ολάντ με ποσοστό δημοτικότητας άνω του 50%, είδε επίσης το ποσοστό του να πέφτει στο 30% τον Αύγουστο, σημειώνοντας πτώση 14 μονάδων σε διάστημα δύο μηνών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

Φενέρμπαχτσε – Μονακό 62-65: Πήρε το «θρίλερ» και ισοφάρισε σε 2-2!

Η Μονακό επικράτησε 65-62 στην έδρα της Φενέρμπαχτσε και πλέον η πρόκριση στο Final Four θα κριθεί στο Game 5.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024