Σάββατο 18 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Το Παρίσι «παγώνει» την παράδοση πολεμικού πλοίου στη Μόσχα

Το Παρίσι «παγώνει» την παράδοση πολεμικού πλοίου στη Μόσχα

Η γαλλική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι δεν μπορεί να προχωρήσει στην προγραμματισμένη παράδοση του πρώτου από τα δύο ελικοπτεροφόρα πλοία Mistral στη Ρωσία, επικαλούμενη τις πρόσφατες ρωσικές ενέργειες στην ανατολική Ουκρανία. Η Ρωσία απαντά ότι η απόφαση της Γαλλίας δεν αποτελεί «τραγωδία».

Η γαλλική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι δεν μπορεί να προχωρήσει στην προγραμματισμένη παράδοση του πρώτου από τα δύο ελικοπτεροφόρα πλοία Mistral στη Ρωσία, επικαλούμενη τις πρόσφατες ρωσικές ενέργειες στην ανατολική Ουκρανία.

Ο πρόεδρος Ολάντ «κατέληξε στο συμπέρασμα ότι παρά την προοπτική της εκεχειρίας, που ακόμη δεν έχει επιβεβαιωθεί και τεθεί σε ισχύ, δεν συντρέχουν οι όροι βάσει των οποίων η Γαλλία θα μπορούσε να επιτρέψει την παράδοση του πρώτου ελικοπτεροφόρου πλοίου» επισημαίνεται στην ανακοίνωση του γραφείου του γάλλου προέδρου.

«Οι πρόσφατες ενέργειες της Ρωσίας στην ανατολική Ουκρανία είναι αντίθετες στις θεμέλια της ασφάλειας της Ευρώπης», πρόσθεσε το Μέγαρο των Ηλυσίων.

Το Παρίσι ανέστειλε την παράδοση του πολεμικού πλοίου ώς τον Νοέμβριο, οπότε και θα εξεταστεί εάν υπάρχουν οικονομικές συνέπειες.

Η κίνηση αυτή αναμένεται, σύμφωνα με διπλωματική πηγή, να κοστίσει στο Παρίσι «ένα δισεκατομμύριο ευρώ».

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι η απόφαση της Γαλλίας να παγώσει την παράδοση του Mistral δεν πλήττει τα σχέδια για στρατιωτικό εκσυγχρονισμό και μεταρρυθμίσεις, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Itar-Tass.

«Αν και φυσικά είναι δυσάρεστο και εντείνει τις εντάσεις στις σχέσεις με τους γάλλους εταίρους μας, η ακύρωση των συμβολαίων δεν αποτελεί τραγωδία για τον εκσυγχρονισμό (του στρατού) μας» είπε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Γιούρι Μπορίσοφ στο πρακτορείο ειδήσεων.

Σε ένα σύντομο μήνυμα που έστειλε στο Γαλλικό Πρακτορείο η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζεν Ψάκι ανέφερε: «Πιστεύουμε ότι πρόκειται για μια συνετή απόφαση».

Την Παρασκευή η ΕΕ αναμένεται να ανακοινώσει νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό/Γερμανικό

Sports in

Βαριά «καμπάνα» από την UEFA στον ΠΑΟΚ!

Η UEFA έριξε βαρύ χρηματικό πρόστιμο στον ΠΑΟΚ αλλά και ποινή μετακίνησης των φιλάθλων του στο πρώτο εκτός έδρας ευρωπαϊκό παιχνίδι της νέας σεζόν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 18 Μαϊου 2024