Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χτύπημα σε ουκρανικό πλοίο στην Αζοφική Θάλασσα

Χτύπημα σε ουκρανικό πλοίο στην Αζοφική Θάλασσα

Ένα ουκρανικό πλοίο δέχθηκε πλήγμα στην Αζοφική Θάλασσα, το απόγευμα της Κυριακής. Την ευθύνη της επίθεσης ανέλαβαν οι φιλορώσοι αντάρτες. To Κίεβο ανέφερε ότι το χτύπημα επήλθε από βλήμα που εκτοξεύθηκε από τη στεριά, ωστόσο σε βίντεο των ανταρτών (του οποίου η γνησιότητα δεν έχει επιβεβαιωθεί) πάνω από το σκάφος, λίγο πριν από την έκρηξη, φαίνεται να περνούν δύο αεροσκάφη. Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση διάσωσης του προσωπικού του ουκρανικού σκάφους.

Ένα ουκρανικό πλοίο δέχθηκε πλήγμα στην Αζοφική Θάλασσα, το απόγευμα της Κυριακής. Την ευθύνη της επίθεσης ανέλαβαν οι φιλορώσοι αντάρτες.

Το Κίεβο ανέφερε ότι το χτύπημα επήλθε από βλήμα που εκτοξεύθηκε από τη στεριά, χωρίς να δοθούν περισσότερες λεπτομέρειες.

Ωστόσο σε βίντεο, (του οποίου η γνησιότητα δεν έχει επιβεβαιωθεί) που ανήρτησαν οι φιλορώσοι αντάρτες, πάνω από το σκάφος, δευτερόλεπτα πριν από την έκρηξη, φαίνεται να περνούν δύο αεροσκάφη.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το χτύπημα δέχθηκε ένα μικρό σκάφος του ουκρανικού πολεμικού ναυτικού, ωστόσο δεν έχει διευκρινιστεί ο αριθμός του προσωπικού που επέβαινε σε αυτό.

Το Κίεβο ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης του προσωπικού του σκάφους.

Σύμφωνα με το Reuters, οι φιλορώσοι αντάρτες ανέλαβαν την ευθύνη για το χτύπημα. Η ανάληψη της ευθύνης έγινε άμεσα.

Ένας από τους πρώην ηγέτες των ανταρτών ανέφερε σε κοινωνικό μέσο δικτύωσης ότι «οι μαχητές κατάφεραν στον εχθρό το πρώτη ναυτική ήττα».

Το χτύπημα στο ουκρανικό σκάφος σημειώνεται λίγες ημέρες μετά τη διεύρυνση του μετώπου των εχθροπραξιών από την πλευρά των ανταρτών.{{{ map }}}

Η Αζοφική Θάλασσα (ή Θάλασσα του Αζόφ) είναι το βόρειο τμήμα της Μαύρης Θάλασσας, που ενώνεται μέσω του πορθμού του Κερτς. Βορείως της Θάλασσας του Αζόφ βρίσκεται η Ουκρανία, ανατολικά η Ρωσία και δυτικά η Κριμαία.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024