Δευτέρα 13 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Βρετανικά ΜΜΕ παρουσιάζουν ράπερ ως τον «χασάπη» των τζιχαντιστών

Βρετανικά ΜΜΕ παρουσιάζουν ράπερ ως τον «χασάπη» των τζιχαντιστών

O φρικαλέος αποκεφαλισμός του αμερικανού δημοσιογράφου Τζέιμς Φόλεϊ προκάλεσε από την πρώτη στιγμή ρίγη στη Βρετανία επειδή ο εκτελεστής έχει καθαρή βρετανική προφορά -και από την πρώτη στιγμή πιθανολογείτο ότι είναι ένας από τους δεκάδες Βρετανούς που πολεμούν με τους τζιχαντιστές. Τώρα, βρετανικές εφημερίδες ισχυρίζονται ότι ο «χασάπης» έχει ταυτοποιηθεί και πρόκειται για τον 23χρονο Αμπντέλ Ματζέντ Αμπντέλ Μπάρι, ράπερ, μεταξύ άλλων, από το Λονδίνο.

O φρικαλέος αποκεφαλισμός του αμερικανού δημοσιογράφου Τζέιμς Φόλεϊ προκάλεσε από την πρώτη στιγμή ρίγη ιδιαίτερα στη Βρετανία για έναν λόγο: Ο δήμιος έχει καθαρή βρετανική προφορά και από την πρώτη στιγμή πιθανολογείτο ότι πρόκειται για κάποιον από τους δεκάδες βρετανούς υπηκόους που έχουν πάει σε Συρία και Ιράκ να πολεμήσουν με τους τζιχαντιστές.

Τώρα, βρετανικές εφημερίδες ισχυρίζονται ότι ο «χασάπης» έχει ταυτοποιηθεί και πρόκειται για τον 23χρονο Αμπντέλ-Ματζέντ Αμπντέλ Μπάρι, ράπερ, μεταξύ άλλων, από το Λονδίνο.

Οι Sunday Times και ο Telegraph, μαζί με άλλες εφημερίδες όπως η Sun, ισχυρίζονται ότι οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες έχουν καταλήξει στο ποιος κρύβεται πίσω από τη μάσκα του τζιχαντιστή που κόβει μπροστά στην κάμερο το κεφάλι του Τζέιμς Φόλεϊ και απειλεί πως θα δολοφονήσει δεύτερο όμηρο.

Στα ΜΜΕ που αναφέρουν την πληροφορία βρίσκονται όλες οι ευρείας κυκλοφορίες εφημερίδες αλλά, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, όχι τα θεωρούμενα ως πιο αξιόπιστα, όπως ο Guardian ή το BBC.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, πρόκειται για τον 23χρονο Αμπντέλ Μπάρι που εγκατέλειψε πριν από μερικά χρόνια το σπίτι του που έμενε στο Λονδίνο με τη μητέρα του και τα αδέρφια του για να πολεμήσει με την ISIS.

Το ότι ο Αμπντέλ Μπάρι πολεμά με την ISIS είναι γνωστό -συμπτωματικά την Κυριακή, ο Guardian τον παρουσιάζει ως από παράδειγμα για τους περίπου 500 Βρετανούς με υπόβαθρο από μουσουλμανικές χώρες που στρατολογούνται από τους τζιχαντιστές, αλλά δεν υπονοεί ότι πρόκειται για τον καταζητούμενο εκτελεστή (ούτε δείχνει να έχει σε γνώση του τις σχετικές αναφορές).

Ο 23χρονος ερασιτέχνης ράπερ είχε σταματήσει πριν από μερικά χρόνια να χρησιμοποιεί τις συνήθεις θεματικές στα τραγούδια του και είχε αρχίσει να χρησιμοποιεί όλο και περισσότερο θρησκευτικό περιεχόμενο πριν εγκαταλείψει τη Βρετανία.

Αφού έφυγε, λογαριασμός στο twitter που χρησιμοποιεί το όνομά του δημοσίευσε φωτογραφία του Μπάρι να κρατά ένα κομμένο κεφάλι. Ο λογαριασμός εκείνος είχε αρκετές φωτογραφίες του Μπάρι με στρατιωτική περιβολή και όπλα.

Επισήμως, πάντως, ο βρετανός πρεσβευτής στις ΗΠΑ, Πήτερ Ουστμακότ, δήλωσε στο CNN ότι η Βρετανία βρίσκεται κοντά στην αναγνώριση του εκτελεστή του δημοσιογράφου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Προς sold out το Ολυμπιακός-ΑΕΚ

Με ταχύτατους ρυθμούς φεύγουν τα εισιτήρια για το ντέρμπι του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 13 Μαϊου 2024