Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Είμαστε μακριά από μία πολιτική λύση στην Ουκρανία, λέει ο γερμανός ΥΠΕΞ

Είμαστε μακριά από μία πολιτική λύση στην Ουκρανία, λέει ο γερμανός ΥΠΕΞ

Ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ παραδέχθηκε την Κυριακή, πριν από συνάντηση με τους ομολόγους του της Ρωσίας, της Ουκρανίας και της Γαλλίας, ότι μία πολιτική λύση στη διαμάχη στην ανατολική Ουκρανία παραμένει μακρινό ενδεχόμενο.

Ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ παραδέχθηκε την Κυριακή, πριν από συνάντηση με τους ομολόγους του της Ρωσίας, της Ουκρανίας και της Γαλλίας, ότι μία πολιτική λύση στη διαμάχη στην ανατολική Ουκρανία παραμένει μακρινό ενδεχόμενο.

«Η κατάσταση στην Ουκρανία παραμένει δύσκολη. Οι ειδήσεις από σήμερα δείχνουν ότι απέχουμε πολύ από ένα τέλος στη διαμάχη. Άνθρωποι συνεχίζουν να πεθαίνουν. Δεν έχουμε κατάπαυση πυρός. Είμαστε μακριά από μία πολιτική λύση» είπε.

Οι συζητήσεις το βράδυ της Κυριακής επικεντρώνονταν, σύμφωνα με το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών, «σε ένα σχέδιο με στόχο την επίτευξη μιας διαρκούς εκεχειρίας και στο πλαίσιο του αποτελεσματικού ελέγχου των συνόρων» της χώρας.

Ο Σταϊνμάγερ δήλωσε ότι πρέπει να αποφευχθεί πάση θυσία μια «απευθείας σύγκρουση ανάμεσα στις ουκρανικές και τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις», καθώς η κατάσταση, όπως τόνισε, υπάρχει πραγματικός κίνδυνος να «ολισθήσει» σε μια ευρύτερη, γενικευμένη σύρραξη.

Επίσης, εξέφρασε την ελπίδα ότι θα υπάρξει συμφωνία που θα επιτρέψει στο ρωσικό κονβόι με την ανθρωπιστική βοήθεια να εισέλθει στην Ουκρανία, λέγοντας: «Θα δούμε απόψε εάν μπορούμε να ξεπεράσουμε τα τελευταία εμπόδια».

«Θα είναι καλό εάν αυτή η ανθρωπιστική βοήθεια μπορέσει να φτάσει όπου είναι απαραίτητη, στο Λουχάνσκ, στο Ντονέτσκ και σε άλλες πόλεις της ανατολικής Ουκρανίας» είπε.

Τα ρωσικά λεωφορεία παραμένουν στα σύνορα καθώς, σύμφωνα με τον Ερυθρό Σταυρό, οι δύο πλευρές συμφώνησαν στην επιθεώρηση του φορτίου αλλά μένει ανοικτό το ζήτημα της ασφαλούς διέλευσης.

«Έχουμε επειγόντως την ανάγκη μια νέα πολιτικής ώθησης. Eάν δεν το καταφέρουμε, διατρέχουμε τον κίνδυνο να παραμείνουμε στάσιμοι, να οπισθοδρομήσουμε και να εισέλθουμε εκ νέου σε μία κλιμάκωση» των εντάσεων, προσέθεσε ο ίδιος.

Αν η Ρωσία αποπειραθεί να στείλει στρατεύματα σε οποιοδήποτε κράτος – μέλος του NATO, ακόμη και εάν δεν πρόκειται για δυνάμεις που θα φορούν στολές με διακριτικά της Ρωσικής Ομοσπονδίας, όπως έπραξε όταν προσάρτησε την Κριμαία από την Ουκρανία, το Βορειοατλαντικό Σύμφωνο θα αντιδράσει με στρατιωτικά μέσα, διεμήνυσε ο κορυφαίος στρατιωτικός διοικητής του σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε την Κυριακή.

Ο αμερικανός πτέραρχος Φίλιπ Μπρίντλαβ, ο ανώτατος στρατιωτικός διοικητής των δυνάμεων του NATO στην Ευρώπη, είπε πως παρότι το Βορειοατλαντικό Σύμφωνο δεν σχεδιάζει να επέμβει στην Ουκρανία, η οποία δεν είναι μέλος του, τα κράτη – μέλη του NATO στην ανατολική Ευρώπη πρέπει να αρχίσουν να προετοιμάζονται για μια ενδεχόμενη απειλή από τα «μικρά πράσινα ανθρωπάκια», όπως είπε χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στους στρατιώτες που φορούν στολές χωρίς εθνικά διακριτικά.

«Το πιο σημαντικό έργο (είναι) να προετοιμάσουμε κάθε έθνος για το πρόβλημα που δημιουργούν τα «μικρά πράσινα ανθρωπάκια», ή το πρόβλημα της οργάνωσης του (ρωσόφωνου) πληθυσμού, και αυτό πρέπει να γίνει πρώτα. Γίνεται τώρα», επισήμανε ο Μπρίντλαβ σε μια συνέντευξη που δημοσιεύει σήμερα στο Διαδίκτυο η γερμανική συντηρητική εφημερίδα Die Welt.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Βόμβα από Βόλο και Μπέο: «Ο Καρυπίδης πήρε τηλέφωνο τον Μπερτόγλιο, η δικαιοσύνη έχει πλέον τον λόγο»!

Με ανακοίνωση του ο Βόλος κατήγγειλε παρέμβαση του ιδιοκτήτη του Άρη Θόδωρου Καρυπίδη επικοινωνώντας τηλεφωνικά με τον Μπερτόγλιο και τονίζοντας πως «το περιεχόμενο της συζήτησης και η αιτία του τηλεφωνήματος προφανώς και είναι γνωστό σε όλους»!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024