Κυριακή 19 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
«Ψήφος εμπιστοσύνης» των ΗΠΑ στον Αμπάντι για την πρωθυπουργία του Ιράκ

«Ψήφος εμπιστοσύνης» των ΗΠΑ στον Αμπάντι για την πρωθυπουργία του Ιράκ

Την ικανοποίησή του για την κυβερνητική εντολή που πήρε στο Ιράκ ο Χάινταρ Αμπαντί εξέφρασε ο Λευκός Οίκος, με τον αμερικανό πρόεδρο να χαρακτηρίζει την εξέλιξη «βήμα προς τα εμπρός» -καθώς το «χρίσμα» τορπιλίζει την εμμονική διεκδίκηση του Μαλίκι να συνεχίσει για τρίτη θητεία στην ηγεσία της Βαγδάτης. Φωνές στην Ουάσινγκτον μιλούν ήδη για άνοιγμα του δρόμου προς ενισχυμένη συνεργασία σε ζητήματα ασφάλειας, με φόντο το χάος των τζιχαντιστών.

Την ικανοποίησή του για την κυβερνητική εντολή που πήρε στο Ιράκ ο Χάινταρ Αμπαντί εξέφρασε ο Λευκός Οίκος, με τον αμερικανό πρόεδρο να χαρακτηρίζει την εξέλιξη «βήμα προς τα εμπρός» -καθώς το «χρίσμα» τορπιλίζει την εμμονική διεκδίκηση του Μαλίκι να συνεχίσει για τρίτη θητεία στην ηγεσία της Βαγδάτης.

Φωνές στην Ουάσινγκτον μιλούν ήδη για άνοιγμα του δρόμου προς ενισχυμένη συνεργασία σε ζητήματα ασφάλειας, την ώρα που μεγάλο τμήμα της χώρας παραμένει υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών.

Σε σύντομες δηλώσεις του τα ξημερώματα της Τρίτης (ώρα Ελλάδας), κατά τη διάρκεια των διακοπών του, ο Μπαράκ Ομπάμα υπογράμμισε την ανάγκη να σχηματιστεί γρήγορα στη Βαγδάτη κυβέρνηση που θα «αντιπροσωπεύει όλους τους Ιρακινούς».

«Το Ιράκ έκανε ένα ελπιδοφόρο βήμα προς τα εμπρός σε αυτήν την κατεύθυνση» ανέφερε ο Ομπάμα σχολιάζοντας την επιλογή του Αμπαντί. Οι ΗΠΑ είχαν πάρει ανοικτά θέση κατά του Μαλίκι στην προσπάθειά του να παραμείνει στην πρωθυπουργία, έστω κι αν είχε ουσιαστικά χάσει όλους τους πολιτικούς του συμμάχους στη Βαγδάτη.

Ο αμερικανός πρόεδρος δήλωσε επίσης ότι οι δυνάμεις των Ηνωμένων Πολιτειών πραγματοποιούν επιτυχημένες αεροπορικές επιδρομές εναντίον των ισλαμιστών μαχητών στο βόρειο Ιράκ. Όπως τόνισε επίσης ο Μπαράκ Ομπάμα έχουν ενταθεί και οι στρατιωτικές συμβουλευτικές υπηρεσίες των αμερικανών προς τους Ιρακινούς και τους Κούρδους.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ είπε ακόμη ότι η Ουάσιγκτον είναι έτοιμη να συνεργαστεί με άλλες χώρες της ευρύτερης περιοχής ώστε να βοηθηθεί το Ιράκ που αντιμετωπίζει εκτεταμένες ανθρωπιστικές προκλήσεις.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Και στο τέλος το πρωτάθλημα πάει στην… Σίτι

Όταν η Σίτι μπαίνει στην... τελική ευθεία έχοντας ρόλο «οδηγού» τότε έχει τον τρόπο για να φτάσει στην κατάκτηση του τροπαίου

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 19 Μαϊου 2024