Κυριακή 19 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Γάζα: Η εκεχειρία 72 ωρών έληξε, ο φόβος του πολέμου επέστρεψε

Γάζα: Η εκεχειρία 72 ωρών έληξε, ο φόβος του πολέμου επέστρεψε

Με το άνοιγμα του λιμανιού συνέδεσε η Χαμάς την παράταση της εκεχειρίας των 72 ωρών στη Γάζα, η οποία έληξε στις 8 το πρωί της Παρασκευής. «Το Ισραήλ δεν ικανοποίησε τα αιτήματά μας» δήλωσε εκπρόσωπος της οργάνωσης. Ήδη, προτού λήξει η εκεχειρία, ρουκέτες εκτοξεύθηκαν από τη Λωρίδα της Γάζας προς το νότιο Ισραήλ. Η κυβέρνηση Νετανιάχου έδωσε εντολή για απάντηση...

Με το άνοιγμα του λιμανιού συνδέει η Χαμάς την παράταση της εκεχειρίας των 72 ωρών στη Γάζα, η οποία έληξε στις 8 το πρωί της Παρασκευής.

«Το Ισραήλ δεν ικανοποίησε τα αιτήματά μας» δήλωσε εκπρόσωπος της οργάνωσης. Ήδη, και προτού λήξει η εκεχειρία, ρουκέτες εκτοξεύθηκαν από τη Λωρίδα της Γάζας προς το νότιο Ισραήλ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των Ένοπλων Δυνάμεων, από τις ρουκέτες δεν προκλήθηκαν ζημιές ούτε υπήρξαν θύματα.

Η κυβέρνηση Νετανιάχου έδωσε εντολή να υπάρξει απάντηση για τις συνολικά 18 ρουκέτες.

«Η επανάληψη των επιθέσεων με ρουκέτες από τους τρομοκράτες εναντίον του Ισραήλ δεν είναι αποδεκτή και αποτελεί προϊόν απερισκεψίας. Η λανθασμένη απόφαση της Χαμάς να παραβιάσει την εκεχειρία θα απαντηθεί από τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις. Θα συνεχίσουμε να πλήττουμε τη Χαμάς, τις υποδομές της, τους μαχητές της και θα αποκαταστήσουμε την ασφάλεια του Κράτους του Ισραήλ» ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο υποστράτηγος Πίτερ Λέρνερ.

Όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο, χιλιάδες κάτοικοι της Λωρίδας της Γάζας εγκαταλείπουν τα σπίτια τους φοβούμενοι νέες επιδρομές.

Εκπρόσωπος της στρατιωτικής πτέρυγας της Χαμάς ζήτησε από τους παλαιστίνιους διαπραγματευτές που βρίσκονται στο Κάιρο να μην συμφωνήσουν σε καμία κατάπαυση του πυρός αν δεν ικανοποιηθούν μακροχρόνιες απαιτήσεις, όπως η άρση του αποκλεισμού της Λωρίδας της Γάζας.

Ο ίδιος κατέληξε λέγοντας ότι η οργάνωσή του είναι έτοιμη για «πόλεμο διαρκείας».

Σύμφωνα με παλαιστίνιους αξιωματούχους, οι νεκροί από τις αεροπορικές και χερσαίες επιχειρήσεις στη Γάζα φτάνουν τους 1.875. Σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη, οι 1.354 είναι άμαχος πληθυσμός, μεταξύ των οποίων 415 παιδιά και 214 γυναίκες.

Το Ισραήλ μετρά 64 στρατιώτες νεκρούς, όπως και τρεις πολίτες. Οι ισραηλινοί δηλώνουν επίσης ότι περίπου 900 παλαιστίνιοι μαχητές σκοτώθηκαν.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Τι είπε ο Τσικίνιο για Κάρμο, Ιωαννίδη και τον διαιτητή του τελικού του Conference League

Ο Τσικίνιο έδωσε συνέντευξη σε Μέσο της Πορτογαλίας και μίλησε για αρκετά θέματα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 19 Μαϊου 2024