Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ προς Ισραήλ: Εντελώς απαράδεκτος ο βομβαρδισμός του σχολείου του ΟΗΕ

ΗΠΑ προς Ισραήλ: Εντελώς απαράδεκτος ο βομβαρδισμός του σχολείου του ΟΗΕ

Ο ισραηλινός βομβαρδισμός του σχολείου του ΟΗΕ στη Λωρίδα της Γάζας είναι «εντελώς απαράδεκτος και εντελώς αδικαιολόγητος», δηλώνει ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ στην πιο έντονη μέχρι στιγμής κριτική σε βάρος της χώρας συμμάχου, ένα 24ωρο μετά το αιματοκύλισμα αμάχων στο καταφύγιο του ΟΗΕ στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζαμπαλίγια. Ξεπέρασαν τους 1.400 οι νεκροί, 8.220 είναι οι τραυματίες σε 24 ημέρες πολέμου.

Ο ισραηλινός βομβαρδισμός του σχολείου του ΟΗΕ στη Λωρίδα της Γάζας είναι «εντελώς απαράδεκτος και εντελώς αδικαιολόγητος», δηλώνει ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ στην πιο έντονη μέχρι στιγμής κριτική σε βάρος της χώρας συμμάχου, ένα 24ωρο μετά το αιματοκύλισμα αμάχων στο καταφύγιο του ΟΗΕ στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζαμπαλίγια.

Ο βομβαρδισμός ενός σχολείου του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στη Λωρίδα της Γάζας αυτήν την εβδομάδα από τον στρατό του Ισραήλ είναι «εντελώς απαράδεκτος και εντελώς αδικαιολόγητος» και το Ισραήλ χρειάζεται να κάνει περισσότερα για να υποστηρίξει τους αθώους πολίτες, δήλωσε σήμερα ένας εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

Το Ισραήλ επαναλαμβάνει πως δίνει ιδιαίτερη σημασία στο να μην χάνονται ζωές αμάχων, όμως η κυβέρνηση των ΗΠΑ θεωρεί πως η ισραηλινή κυβέρνηση και ο ισραηλινός στρατός δεν πράττουν αρκετά, δήλωσε ο Τζος Έρνεστ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των εκπροσώπων του Τύπου.

«Ο βομβαρδισμός μιας εγκατάστασης του ΟΗΕ όπου στεγάζονταν αθώοι πολίτες που είχαν εγκαταλείψει τις εστίες τους για να γλιτώσουν από τη βία είναι εντελώς απαράδεκτος και εντελώς αδικαιολόγητος» επισήμανε ο Έρνεστ.

Περισσότεροι από 1.400 Παλαιστίνιοι, στην πλειονότητά τους άμαχοι, έχουν σκοτωθεί στη Γάζα, η οποία σφυροκοπείται επί 24 ημέρες από τις ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις. Στην πλευρά του Ισραήλ, οι απώλειες είναι 56 στρατιώτες και τρεις πολίτες, δύο Ισραηλινοί και ένας Ταϊλανδός.

«Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ [Μπαν Γκι-μουν] δήλωσε ότι όλα τα στοιχεία κατατείνουν στο ότι το πλήγμα έγινε από το ισραηλινό πυροβολικό. Δεν έχουμε κανένα στοιχείο που να αντίκειται σε όσα ανέφερε ο ΟΗΕ για το επεισόδιο αυτό» ανέφερε ο Τζος Έρνεστ.

«Πιστεύουμε ότι η ισραηλινή κυβέρνηση και ο ισραηλινός στρατός χρειάζεται να κάνουν περισσότερα για να τηρήσουν τα πρότυπα που έχουν θέσει σε ό,τι αφορά την προστασία αθώων πολιτών» επέμεινε ο Έρνεστ, τονίζοντας ότι ο αριθμός των θυμάτων είναι «πολύ υψηλός».

«Αυτές οι πληροφορίες για εκατοντάδες αθώους Παλαιστίνιους πολίτες που έχουν σκοτωθεί είναι τραγικές» δήλωσε.

Επανέλαβε επίσης τις εκκλήσεις των ΗΠΑ να κηρυχθεί άμεσα εκεχειρία και απαίτησε από τη Χαμάς να σταματήσει τις ρίψεις ρουκετών εναντίον αθώων Ισραηλινών πολιτών.

Νωρίτερα την Πέμπτη και το αμερικανικό Πεντάγωνο κάλεσε το Ισραήλ να κάνει περισσότερα για να προστατεύσει τις ζωές των αμάχων στις επιχειρήσεις του στη Γάζα, επισημαίνοντας ότι ο απολογισμός των θυμάτων μεταξύ των αμάχων στη συνεχιζόμενη σύγκρουση είναι υπερβολικά βαρύς.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024