Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Αργεντινή: Ανίκανος ο διαμεσολαβητής των ΗΠΑ, ίσως προσφύγουμε στη Χάγη

Αργεντινή: Ανίκανος ο διαμεσολαβητής των ΗΠΑ, ίσως προσφύγουμε στη Χάγη

Οργισμένη για την επιλεκτική χρεοκοπία που ήρθε μετά από την αποτυχία των συνομιλιών για τα κερδοσκοπικά funds, η Αργεντινή κατηγόρησε τις ΗΠΑ για την κατάσταση, αποκαλώντας τον αμερικανό διαμεσολαβητή «ανίκανο». Η επόμενη ημέρα στην Αργεντινή της επιλεκτικής χρεοκοπίας

Οργισμένη για την επιλεκτική χρεοκοπία που ήρθε μετά από την αποτυχία των συνομιλιών για τα κερδοσκοπικά funds, η Αργεντινή κατηγόρησε τις ΗΠΑ για την κατάσταση, αποκαλώντας τον αμερικανό διαμεσολαβητή «ανίκανο».

Ο γενικός γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου της Αργεντινής, Χόρχε Καπιτανίτς, δήλωσε ότι το Μπουένος Άιρες εξετάζει το ενδεχόμενο να προσφύγει σε διεθνή δικαστήρια στη Χάγη για την υπόθεση.

Η χώρα τελεί υπό επιλεκτική χρεοκοπία, καθώς δεν μπορεί -λόγω δικαστικής απόφασης- να πληρώσει 539 εκατ. δολάρια στους κατόχους «κουρεμένων» ομολόγων. Τα χρήματα υπάρχουν, βρίσκονται ήδη σε αμερικανικές τράπεζες, αλλά για να τα εισπράξουν οι δικαιούχοι, η κυβέρνηση πρέπει να βάλει άλλο 1,5 δισ. δολάρια για τους κατόχους των funds, κάτι που δεν συνέβη.

Η Αργεντινή έχει χαρακτηρίσει «αρπακτικά» τους κατόχους των ομολόγων, λέγοντας ότι επιθυμούν να εκμεταλλευτούν την κρίση χρέους της χώρας για να αποκομίσουν κέρδη.

Ο Καπιτανίτς δήλωσε ότι εάν ένα τρίτο μέρος αγοράσει το χρέος από τους κατόχους ομολόγων, αυτό δεν θα αποτελούσε παραβίαση της ρήτρας RUFOS, η οποία υπήρξε μεγάλο εμπόδιο στις διαπραγματεύσεις.

    Σύμφωνα με τη ρήτρα, η Αργεντινή δεν μπορεί να κάνει προσφορές ανώτερες από αυτές των ‘κουρεμάτων’ του 2005 και του 2010, γιατί αυτό θα οδηγούσε, όπως δήλωσε και ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, σε «ένα τσουνάμι δικαστηρίων εις βάρος της Αργεντινής για την είσπραξη δισεκατομμυρίων».

    Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

    Sports in

    «Για αυτό ο Μπαρτζώκας δεν χρησιμοποίησε καθόλου τον Μόουζες Ράιτ»

    Ποιος είναι ο λόγος που ο Μόουζες Ράιτ δεν έπαιξε καθόλου στο Game 4 με την Μπαρτσελόνα στο ΣΕΦ…

    Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

    in.gr | Ταυτότητα

    Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

    Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

    Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

    Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

    Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

    ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

    Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

    ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

    Κυριακή 05 Μαϊου 2024