Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στη Βρετανία η ανάλυση των «μαύρων κουτιών» του μοιραίου Boeing

Στη Βρετανία η ανάλυση των «μαύρων κουτιών» του μοιραίου Boeing

Οι βρετανικές αρχές θα αναλάβουν την ανάλυση των δεδομένων των «μαύρων κουτιών» του μοιραίου Boeing των μαλαισιανών αερογραμμών. Οι αναλύσεις θα έχουν ολοκληρωθεί εντός 24 ωρών, ωστόσο, οι Ολλανδοί θα κληθούν να αποφασίσουν ποια στοιχεία θα δοθούν στη δημοσιότητα.

Οι βρετανικές αρχές θα αναλάβουν την ανάλυση των δεδομένων των «μαύρων κουτιών» του μοιραίου Boeing των μαλαισιανών αερογραμμών.

Οι αναλύσεις θα έχουν ολοκληρωθεί εντός 24 ωρών, ωστόσο, οι Ολλανδοί -ως επικεφαλής των ερευνών- θα κληθούν να αποφασίσουν ποια στοιχεία θα δοθούν στη δημοσιότητα.

Εν τω μεταξύ, εντός της ημέρας αναμένεται να φτάσουν στην Ολλανδία οι σοροί των επιβατών της μοιραίας πτήσης. Η Τετάρτη είναι μέρα πένθους για τη χώρα, καθώς η πλειονότητα των επιβατών της πτήσης ΜΗ17 ήταν Ολλανδοί.

Οι καμπάνες στις εκκλησίες θα ηχούν πένθιμα καθ’ όλη την ημέρα και επί πέντε λεπτά πριν την προσγείωση των αεροσκαφών. Στην αεροπορική βάση θα είναι παρούσα και η βασιλική οικογένεια.

Ολλανδοί αξιωματούχοι δήλωσαν, ωστόσο, πως προκύπτει ότι μόνο 200 σοροί έφτασαν στο ελεγχόμενο από την κεντρική κυβέρνηση Χάρκοβο και όχι 282, όπως είχαν δηλώσει οι αυτονομιστές. Οι επιβαίνοντες της μαλαισιανής πτήσης ήταν συνολικά 298.

Αλλά και ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Τόνι Άμποτ, δήλωσε ότι παραμένει ασαφής ο αριθμός των σορών των επιβατών της πτήσης MH17 που έχουν μεταφερθεί με τρένο στο Χάρκοβο.

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον ολλανδό πρωθυπουργό Μαρκ Ρούτε είχε ο Μπαράκ Ομπάμα κατά τη διάρκεια της οποίας συμφώνησαν ότι η Ρωσία πρέπει να πληρώσει «αυξημένο κόστος αν συνεχίσει να στηρίζει τους βίαιους αυτονομιστές στην Ουκρανία» ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Λευκός Οίκος.

«Ο πρόεδρος χαιρέτισε τα μέτρα που ελήφθησαν από το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπου καταδικάζονται έντονα οι ενέργειες που οδηγούν σε αυτήν την τραγωδία και προετοιμάζονται πρόσθετες κυρώσεις εναντίον εκείνων που αποσταθεροποιούν την Ουκρανία» συνεχίζει η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν επίσης ότι μετά την επιστροφή των σορών των θυμάτων στις χώρες προέλευσής τους, πρώτη προτεραιότητα πρέπει να είναι το άνοιγμα της περιοχής, όπου κατέπεσε το αεροσκάφος, στους διεθνείς ερευνητές για μια πλήρη εξακρίβωση των συνθηκών.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα αποφασίσει την Πέμπτη για ένα νέο κατάλογο προσώπων και φορέων από τη Ρωσία σε βάρος των οποίων θα επιβάλλει στοχευμένες κυρώσεις -ωστόσο το Παρίσι δεν υπαναχωρεί από την πώληση των γαλλικών Mistral στο Κρεμλίνο παρά τις εξελίξεις.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024