Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στο Χάρκοβο και μετά στην Ολλανδία μεταφέρονται οι σοροί των θυμάτων

Στο Χάρκοβο και μετά στην Ολλανδία μεταφέρονται οι σοροί των θυμάτων

Αναχώρησε από το σταθμό της ελεγχόμενης από τους αυτονομιστές πόλης Τορέζ το τρένο με τις σορούς 282 εκ των 298 θυμάτων της πτήσης MH17 των Μαλαισιανών Αερογραμμών, τέσσερις ημέρες μετά την κατάριψη-σοκ και εν μέσω διεθνούς κατακραυγής για τη μεταχείριση των νεκρών. Το τρένο-ψυγείο κατευθύνεται στο Χάρκοβο, το οποίο τελεί υπό τον έλεγχο της κεντρικής κυβέρνησης, και εν συνεχεία οι σοροί θα μεταφερθούν με C-130 στην Ολλανδία.

Αναχώρησε από το σταθμό της ελεγχόμενης από τους αυτονομιστές πόλης Τορέζ το τρένο με τις σορούς 282 εκ των 298 θυμάτων της πτήσης MH17 των Μαλαισιανών Αερογραμμών, τέσσερις ημέρες μετά την κατάριψη-σοκ και εν μέσω διεθνούς κατακραυγής για τη μεταχείριση των νεκρών.

Το τρένο κατευθύνεται στο Χάρκοβο, το οποίο τελεί υπό τον έλεγχο της κεντρικής κυβέρνησης, και εν συνεχεία οι σοροί των θυμάτων πρόκειται να μεταφερθούν στην Ολλανδία, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της ουκρανικής κυβέρνησης Βολοντίμιρ Γκρόισμαν.

Στο Χάρκοβο οι σοροί θα παραδοθούν σε εκπροσώπους της ολλανδικής κυβέρνησης και θα μεταφερθούν στο Άμστερνταμ με ολλανδικό στρατιωτικό αεροσκάφος C-130 συνοδεία έξι μελών της ομάδας της Μαλαισίας που επιβαίνουν επίσης στο τρένο, όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας Νατζίμπ Ραζάκ.

Σοκ έχει προκαλέσει, εν τω μεταξύ, ανεπιβεβαίωτη αναφορά του γαλλικού Monde ότι οι σοροί είναι σε κατάσταση προχωρημένης σήψης, καθώς φυλάσσονται σε συμβατικά βαγόνια και όχι σε βαγόνια-ψυγεία, γεγονός το οποίο πάντως αντέκρουσε ο αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης.

Τη Δευτέρα, ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας Αρσένι Γιατσενιούκ ανακοίνωσε ότι τα σωστικά συνεργεία εντόπισαν τις σορούς ακόμη 21 επιβαινόντων και τις μετέφεραν στο τρένο-ψυγείο.

Εκπρόσωπος των αυτονομιστών της ανατολικής Ουκρανίας έχει δηλώσει ότι συνολικά 282 σοροί έχουν περισυλλεγεί και μεταφερθεί στο τρένο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ρόι Κιν: «Έπινα πάρα πολύ όταν ήμουν στη Γιουνάιτεντ – Ήταν ντροπή»

Ο Ρόι Κιν μίλησε για τη περίοδο που βρισκόταν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τις κακές συνήθειες που είχε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024