Κυριακή 19 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Επίθεση με ρουκέτες στο αεροδρόμιο της Καμπούλ

Επίθεση με ρουκέτες στο αεροδρόμιο της Καμπούλ

Με ρουκέτες επιτέθηκαν ένοπλοι στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, έχοντας καταλάβει κοντινά κτίρια που χρησιμοποίησαν ως εφαλτήρια για τις εκτοξεύσεις. Την ευθύνη ανέβαλαν οι Ταλιμπάν. Η συμπλοκή κράτησε σχεδόν τέσσερις ώρες και ήταν μία από τις πιο επιθετικές κινήσεις των τελευταίων μηνών στην πρωτεύουσα, την ώρα που η χώρα βρίσκεται σε μετέωρη πολιτική κατάσταση.

Με ρουκέτες επιτέθηκαν ένοπλοι στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, έχοντας καταλάβει κοντινά κτίρια που χρησιμοποίησαν ως εφαλτήρια για τις εκτοξεύσεις. Την ευθύνη ανέβαλαν οι Ταλιμπάν.

Η συμπλοκή κράτησε σχεδόν τέσσερις ώρες και ήταν μία από τις πιο επιθετικές κινήσεις των τελευταίων μηνών στην πρωτεύουσα, την ώρα που η χώρα βρίσκεται σε μετέωρη πολιτική κατάσταση -με τους δύο υποψήφιους για την προεδρία να ερίζουν για το ποιος νίκησε στις εκλογές.

Λίγο πριν τα ξημερώματα, οι ένοπλοι κατέλαβαν δύο κτίρια που βρίσκονταν απέναντι από το αεροδρόμιο. Από εκεί, άρχισαν να εκτοξεύουν ρουκέτες προς τις εγκαταστάσεις, προκαλώντας ζημιές στο βόρειο τμήμα τους.

Ακολούθησαν συμπλοκές με τις δυνάμεις ασφαλείας. Αστυνομία και στρατιώτες αντάλλασσαν για ώρα πυρά με τους ενόπλους, που είχαν μαζί τους πολυβόλα και ρουκέτες.

Η κατάσταση τέθηκε υπό έλεγχο μετά από τέσσερις ώρες, με την Καμπούλ να μιλά για τέσσερις νεκρούς μεταξύ των ενόπλων και μηδενικές απώλειες στις δυνάμεις ασφαλείας.

Το αεροδρόμιο στεγάζει και δυνάμεις της ISAF, της ΝΑΤΟϊκής δύναμης στο Αφγανιστάν. Έχει γίνει συχνά στόχος των Ταλιμπάν με ρουκέτες, οι οποίες όμως συνήθως εκτοξεύονται από πιο μακριά -η επίθεση από τόσο κοντά δείχνει την ενισχυόμενη «αυτοπεποίθηση» των ενόπλων.

Την Τρίτη, υπενθυμίζεται, είχε σημειωθεί πολύνεκρη βομβιστική επίθεση στην ανατολική επαρχία Πάκτικα, στην οποία 43 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε πολυσύχναστη αγορά.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Κοντά στο sold out η Φιορεντίνα για τον τελικό – Πόσα εισιτήρια απομένουν

Πολύ κοντά στο να εξαντλήσουν τα διαθέσιμα εισιτήρια για τον τελικό του Europa Conference League είναι οι οπαδοί της Φιορεντίνα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 19 Μαϊου 2024