Κυριακή 19 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Σε ολιγόωρη κατάπαυση του πυρός συμφώνησε το Ισραήλ

Σε ολιγόωρη κατάπαυση του πυρός συμφώνησε το Ισραήλ

Το Ισραήλ συμφώνησε την Τετάρτη το βράδυ σε εξάωρη κατάπαυση του πυρός για ανθρωπιστικούς λόγους. Είχε προηγηθεί αίτημα αξιωματούχου της Υπηρεσίας Αρωγής και Έργων του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες (UNRWA). Συνολικά, 220 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί στις αεροπορικές επιδρομές των τελευταίων ημερών στη Λωρίδα της Γάζας, ενώ σύμφωνα με στοιχεία περίπου ένα στα πέντε θύματα είναι παιδί...

Το Ισραήλ συμφώνησε την Τετάρτη το βράδυ σε εξάωρη κατάπαυση του πυρός για ανθρωπιστικούς λόγους.

Όπως δήλωσε ισραηλινός αξιωματούχος στο πρακτορείο Reuters -και μεταδίδουν και τα ισραηλινά ΜΜΕ- θα ανασταλούν για έξι ώρες οι αεροπορικές επιθέσεις του Ισραήλ κατά της Λωρίδας της Γάζας, μετά από αίτημα αξιωματούχου της Υπηρεσίας Αρωγής και Έργων του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες (UNRWA).

Ο αξιωματούχος, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, επεσήμανε ότι δεν έχει αποφασιστεί ακόμη πότε θα κηρυχθεί η εξάωρη αυτή εκεχειρία.

Η ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς δεν έχει σχολιάσει προς το παρόν την απόφαση του Ισραήλ.

Το αίτημα για την προσωρινή κατάπαυση πυρός διατυπώθηκε από έναν αξιωματούχο του ΟΗΕ, επεσήμανε ο Ισραηλινός, επιβεβαιώνοντας τις σχετικές πληροφορίες του ισραηλινού Τύπου.

Μέχρι στιγμής στις εννέα ημέρες εχθροπραξιών μεταξύ της Χαμάς και του Ισραήλ έχουν χάσει τη ζωή τους 220 Παλαιστίνιοι και ένας Ισραηλινός.

Tελευταία θύματα της βίας είναι τέσσερα παιδιά σε παραλία στη Γάζα που σκοτώθηκαν από βλήμα που ερρίφθη από ισραηλινό κανονιοφόρο, ενώ μωρό πέντε μηνών είχε σκοτωθεί σε νυχτερινή επιδρομή.

Επαφές Αμπάς

Ο παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς βρίσκεται στο Κάιρο για διαβουλεύσεις με την ηγεσία της χώρας σχετικά με την αιγυπτιακή πρόταση για κατάπαυση του πυρός μεταξύ της Χαμάς και του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας.

Κατά τη διάρκεια της διήμερης επίσκεψής του στο Κάιρο, ο Μαχμούντ Αμπάς θα συναντηθεί με τον αιγύπτιο πρόεδρο Αμπντέλ Φάταχ αλ Σίσι.

Ήδη συναντήθηκε με τον ανώτερο αξιωματούχο της Χαμάς Μούσα Αμπού Μαρζούκ και οι δύο άνδρες συζήτησαν το θέμα της εκεχειρίας. Είναι η πρώτη ένδειξη ότι η παλαιστινιακή πλευρά προσπαθεί να βρει λύση στην κρίση που στοιχίζει καθημερινά τη ζωή σε δεκάδες άτομα.

Μετά την Αίγυπτο, ο παλαιστίνιος πρόεδρος θα επισκεφθεί την Τουρκία.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Φοβερό comeback και πρόκριση στους τελικούς της Δύσης για τους Μάβερικς (117-116)

Οι Ντάλας Μάβερικς με φοβερό comeback νίκησαν με σκορ 117-116 σε ματς θρίλερ τους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ, πήραν τη σειρά με 4-2 και προκρίθηκαν στους τελικούς της Δύσης

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 19 Μαϊου 2024