Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Καθυστερεί η κηδεία του Παλαιστίνιου, διενεργείται νεκροψία στη σορό του

Καθυστερεί η κηδεία του Παλαιστίνιου, διενεργείται νεκροψία στη σορό του

Η κηδεία του 16χρονου Παλαιστίνιου Μοχάμαντ Αμπού Χντέιρ, ο οποίος απήχθη και δολοφονήθηκε στην Ιερουσαλήμ, καθυστερεί, καθώς διενεργείται νεκροψία στη σορό του. Οι Παλαιστίνιοι θεωρούν βέβαιο ότι η δολοφονία του 16χρονου ήταν «εκδίκηση» για τους τρεις νεκρούς ισραηλινούς εφήβους. Οι συγκρούσεις Παλαιστινίων διαδηλωτών με τις δυνάμεις ασφαλείας συνεχίστηκαν μέχρι τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Η κηδεία του 16χρονου Παλαιστίνιου Μοχάμαντ Αμπού Χντέιρ, ο οποίος απήχθη και δολοφονήθηκε στην Ιερουσαλήμ, καθυστερεί, καθώς διενεργείται νεκροψία στη σορό του.

Οι Παλαιστίνιοι θεωρούν βέβαιο ότι η δολοφονία του 16χρονου ήταν «εκδίκηση» για τους τρεις νεκρούς ισραηλινούς εφήβους.

Η αστυνομία, από την πλευρά της, δεν θεωρεί ακόμη γνωστά τα αίτια του περιστατικού. Ακόμη δεν έχουν ολοκληρωθεί οι έρευνες για τη σορό του νεαρού που βρέθηκε καμμένη σε δάσος στα περίχωρα της Ιερουσαλήμ. Η έρευνα γίνεται «προς όλες τις κατευθύνσεις», υπογράμμισε ο αστυνομικός εκπρόσωπος Μίκι Ρόζενφελντ.

Οι συγκρούσεις Παλαιστινίων διαδηλωτών με τις δυνάμεις ασφαλείας συνεχίστηκαν μέχρι τα ξημερώματα της Πέμπτης. Το κλίμα παραμένει ηλεκτρισμένο, ενώ οι σχεδόν καθημερινές επιδρομές σε θέσεις της Χαμάς στη Γάζα συνεχίστηκαν, όπως και η επίσης σχεδόν καθημερινή εκτόξευση ρουκετών από τη Χαμάς.

Δέκα Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν, όταν το Ισραήλ πραγματοποίησε αεροπορικές επιδρομές στη Γάζα νωρίς το πρωί της Πέμπτης.

Την ίδια ώρα τα Ηνωμένα Έθνη καταδικάζουν τόσο τους Παλαιστίνιους, όσο και τους Ισραηλινούς για την έξαρση της βίας στα σύνορα Ισραήλ-Γάζας.

«Από την άποψη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, καταδικάζω κατηγορηματικά αυτές τις επιθέσεις με ρουκέτες και ακόμη ειδικότερα καταδικάζω τις υπερβολικές πράξεις αντεκδίκησης του Ισραήλ. Ανησυχώ εξαιρετικά μ’ αυτό που συμβαίνει» είπε η Ύπατη Αρμοστής του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα Νάβι Πιλάι.

Η Πιλάι καταδίκασε το φόνο του 16χρονου Παλαιστινίου. «Είναι απαίσιο, αλλά τώρα έχουμε μια απαγωγή και φόνο ενός νέου Παλαιστίνιου. Αυτό δεν μπορεί να συμβαίνει. Αυτό το επίπεδο αντεκδίκησης είναι υπερβολικό και αυτό συμβαίνει όταν κυβερνήσεις δεν σέβονται το κράτος δικαίου, όταν οι ίδιες οι κυβερνήσεις καταφεύγουν σε υπερβολικές μορφές αντεκδίκησης» πρόσθεσε.

Η τραγική δολοφονία είναι το τελευταίο περιστατικό που ρίχνει λάδι στη φωτιά που ξεκίνησε με την απαγωγή των τριών ισραηλινών εφήβων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Για αυτό ο Μπαρτζώκας δεν χρησιμοποίησε καθόλου τον Μόουζες Ράιτ»

Ποιος είναι ο λόγος που ο Μόουζες Ράιτ δεν έπαιξε καθόλου στο Game 4 με την Μπαρτσελόνα στο ΣΕΦ…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024