Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Με τελετή μνήμης για τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο ξεκίνησε η Σύνοδος Κορυφής

Με τελετή μνήμης για τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο ξεκίνησε η Σύνοδος Κορυφής

Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμμετείχαν σε επίσημη τελετή στην πόλη Υπρ Βέλγιο για να τιμήσουν την 100ή επέτειο από το ξέσπασμα του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, αποφασισμένοι να επιδείξουν ενότητα παρά τις βαθιές διαφωνίες για το ποιος θα πρέπει να ηγηθεί της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και την υποψηφιότητα του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμμετείχαν σε επίσημη τελετή στην πόλη Υπρ στο Βέλγιο για να τιμήσουν την 100ή επέτειο από το ξέσπασμα του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, αποφασισμένοι να επιδείξουν ενότητα παρά τις βαθιές διαφωνίες για το ποιος θα πρέπει να ηγηθεί της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και την υποψηφιότητα του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Ενώ οι ευρωπαίοι ηγέτες δηλώνουν ο ένας μετά τον άλλο τη στήριξή τους προς τον Γιούνκερ, η γερμανίδα καγκελάριος φαίνεται πως αναζητά συμβιβασμό.

Η Σύνοδος Κορυφής «28» δεν θα περιστραφεί μόνο γύρω την «ευελιξία» στις δημοσιονομικές πολιτικές εξυγίανσης αλλά οδεύει και προς ανοικτή σύγκρουση της Βρετανίας με τους υπόλοιπους ηγέτες για την προεδρία της Κομισιόν: Ο Ντέιβιντ Κάμερον επιμένει ότι θα παλέψει «μέχρι τέλους» εναντίον του Γιούνκερ, αλλά η εκστρατεία του ναυαγεί.

Εκδήλωση στην Υπρ για τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Στην Πύλη Μένεν, ένα μνημείο για τους βρετανούς στρατιώτες και στρατιώτες της Κοινοπολιτείας που σκοτώθηκαν στη μάχη του Υπρ, η καγκελάριος της Γερμανίας στάθηκε δίπλα στον πρωθυπουργό της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον, τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ τους άλλους ηγέτες προκειμένου να τιμήσουν τους πεσόντες του πολέμου.

Η Μέρκελ δήλωσε ότι το να πραγματοποιηθεί η Σύνοδος Κορυφής στην πόλη (μέσα και γύρω από την οποία έχασαν τη ζωή τους περίπου μισό εκατομμύριο άνθρωποι στη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου) στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα.

«Αυτό μας δείχνει σε τι καλές εποχές ζούμε σήμερα χάρη στην ύπαρξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το πώς έχουμε μάθει τα μαθήματα που έχει διδάξει η ιστορία» δήλωσε η Μέρκελ σε δημοσιογράφους κατά την άφιξή της στο Κουρτρέ για μια προκαταρκτική συνάντηση με τους ηγέτες της κεντροδεξιάς.

Οι ευρωπαίοι ηγέτες περπάτησαν στους δρόμους της πόλης, υπό τους ήχους των τυμπάνων και έφτασαν στην πύλη Μένεν, όπου άκουσαν τον σαλπιγκτή να παίζει το Last Post, ένα προσκλητήριο – σύμβολο της συμφιλίωσης μεταξύ των πρώην αντίπαλων κρατών, το οποίο ακούγεται κάθε βράδυ στην πύλη.

Οι ηγέτες εγκαινίασαν ένα παγκάκι στη μνήμη των θυμάτων. Το παγκάκι έχει γραμμένο πάνω του τη λέξη «ειρήνη» στις 24 επίσημες γλώσσες της ΕΕ.

Οι ευρωπαίοι ηγέτες άφησαν κεραμικά λουλούδια στο μνημείο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ολυμπιακός – Λαμία 4-1: «Μάγος» ο Ποντένσε…

Ο Ολυμπιακός με πρωταγωνιστή τον Ντάνιελ Ποντένσε, που είχε γκολ και ασίστ, επικράτησε με 4-1 της Λαμίας και πλέον στρέφει το βλέμμα του στο κρίσιμο παιχνίδι με την Άστον Βίλα – Τσικίνιο, Ναβάρο και Αλεξανδρόπουλος τα άλλα τρία γκολ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024