Τρίτη 14 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Στόχους στη Συρία έπληξε το Ισραήλ μετά από αιματηρό θερμό επεισόδιο

Στόχους στη Συρία έπληξε το Ισραήλ μετά από αιματηρό θερμό επεισόδιο

Εννέα στόχους σε συριακό έδαφος έπληξαν ισραηλινά μαχητικά τα ξημερώματα της Δευτέρας, μετά τον θάνατο ενός εφήβου στα Υψώματα του Γκολάν εξαιτίας «επίθεσης» από τη συριακή πλευρά. Ανάμεσα στους στόχους ήταν περιφερειακή στρατιωτική διοίκηση. Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει αντίδραση από τη Δαμασκό.

Εννέα στόχους σε συριακό έδαφος έπληξαν ισραηλινά μαχητικά τα ξημερώματα της Δευτέρας, μετά τον θάνατο ενός εφήβου στα Υψώματα του Γκολάν εξαιτίας «επίθεσης» από τη συριακή πλευρά. Ανάμεσα στους στόχους ήταν περιφερειακή στρατιωτική διοίκηση.

Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει αντίδραση από τη Δαμασκό. Ο θάνατος του εφήβου την Κυριακή στο ισραηλινό έδαφος ήταν το πρώτο αιματηρό περιστατικό στα Υψώματα του Γκολάν από το ξέσπασμα του συριακού εμφυλίου πριν από τρία χρόνια.

Όπως ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός το πρωί της Δευτέρας, «επιβεβαιώθηκαν άμεσα πλήγματα» για εννέα στόχους στη συριακή πλευρά πέραν της μεθορίου. Εκτός από τη μονάδα περιφερειακής στρατιωτικής διοίκησης, επλήγησαν επίσης και «θέσεις εκτόξευσης», χωρίς περαιτέρω διευκρινίσεις.

Την προηγούμενη ημέρα, δυνάμεις από τη συριακή πλευρά είχαν πλήξει πολιτικό όχημα στα Υψώματα του Γκολάν με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας 14χρονος αραβοϊσραηλινός που επέβαινε και να τραυματιστούν άλλοι δύο επιβάτες.

Τα στοιχεία του νεκρού δόθηκαν στη δημοσιότητα μερικές ώρες αργότερα. Επρόκειτο για τον 14χρονο Μοχάμεντ Καράκα από το χωριό Αράμπα, που βοηθούσε τον πατέρα του στην παράδοση προμηθειών σε ισραηλινές μονάδες στην περιοχή.

Ο ισραηλινός στρατός είχε αναφέρει ότι η επίθεση στο όχημα «ήταν σκόπιμη». «Ήθελαν να πλήξουν ισραηλινό όχημα» ανέφερε ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού Πίτερ Λέρνερ, λέγοντας δεν ήταν γνωστό με τι μέσο ακριβώς έγινε η επίθεση. Δεν ήταν ωστόσο ξεκάθαρο εάν η επίθεση έγινε από τον συριακό στρατό ή από τις ομάδες αντικαθεστωτικών που, όπως ανέφερε ο Λέρνερ, «έχουν εκτεταμένη παρουσία» στην περιοχή.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ήττα για τη Σάκκαρη από την Αζαρένκα (0-2)

Η Μαρία Σάκκαρη έχασε με 4-6, 1-6 από την Βικτόρια Αζαρένκα και αποχαιρέτησε τη Ρώμη.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 14 Μαϊου 2024