Κυριακή 19 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Κενό γράμμα η μονομερής εκεχειρία που ανακοίνωσε το Κίεβο

Κενό γράμμα η μονομερής εκεχειρία που ανακοίνωσε το Κίεβο

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν θεωρεί ότι η εκεχειρία που ανακοίνωσε το Κίεβο δεν πρέπει να έχει «χαρακτήρα τελεσιγράφου» για τους φιλορώσους αυτονομιστές και ότι δεν θα είναι «βιώσιμη» και «ρεαλιστική» χωρίς διάλογο, ανακοίνωσε η υπηρεσία Τύπου του Κρεμλίνου. Η εκεχειρία έτσι κι αλλιώς έχει παραβιαστεί στα σύνορα με τη Ρωσία.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν θεωρεί ότι η εκεχειρία που ανακοίνωσε το Κίεβο δεν πρέπει να έχει «χαρακτήρα τελεσιγράφου» για τους φιλορώσους αυτονομιστές και ότι δεν θα είναι «βιώσιμη» και «ρεαλιστική» χωρίς διάλογο, ανακοίνωσε η υπηρεσία Τύπου του Κρεμλίνου.

«Το ειρηνευτικό σχέδιο, εάν δεν συνοδευτεί από συγκεκριμένα βήματα για την έναρξη διαλόγου, δεν θα είναι βιώσιμο, ούτε ρεαλιστικό» αναφέρεται στην ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

Ο υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, δήλωσε από την πλευρά του κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη Σαουδική Αραβία ότι το σχέδιο μοιάζει με τελεσίγραφο και ότι έρχεται σε αντίθεση με ό,τι συζήτησε ο πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο κατά τη συνομιλία που είχε στην Νορμανδία με τον Πούτιν.

Εν τω μεταξύ, ουκρανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι οι φιλορώσοι έχουν ήδη πραγματοποιήσει επιθέσεις κατά ουκρανών στρατιωτών στο Λουχάνσκ και στο Ντόνεσκ, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν έξι στρατιώτες.

Οι φιλορώσοι, οι οποίοι έτσι κι αλλιώς δεν έχουν συμφωνήσει με την πρόταση του προέδρου της Ουκρανίας για εκεχειρία, κατηγορούν το Κίεβο ότι έχει παραβιάσει τους όρους της.

Εν τω μεταξύ, ΗΠΑ, Γαλλία και Γερμανία συμφώνησαν ότι είναι έτοιμες για νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας, εάν η Μόσχα αποτύχει να εκτονώσεις τις εντάσεις στα σύνορα της Ουκρανίας.

Οι εντάσεις φουντώνουν εκ νέου στην περιοχή, παρά τη μονομερή κατάπαυση του πυρός για μια εβδομάδα που κήρυξε ο νέος πρόεδρος της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο.

Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα συνομίλησε τηλεφωνικά σε ξεχωριστές επικοινωνίες με τον γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ και τη γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.

«Συμφώνησαν τι θα πρέπει να γίνει αν η Ρωσία δεν λάβει άμεσα, συγκεκριμένα μέτρα για να αποκλιμακωθεί η κατάσταση στην ανατολική Ουκρανία. Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ευρωπαϊκή Ένωση θα συντονίσουν πρόσθετα μέτρα για να επιβάλουν το σχετικό κόστος στη Ρωσία» ανέφερε επίσης η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Sports in

Τι είπε ο Τσικίνιο για Κάρμο, Ιωαννίδη και τον διαιτητή του τελικού του Conference League

Ο Τσικίνιο έδωσε συνέντευξη σε Μέσο της Πορτογαλίας και μίλησε για αρκετά θέματα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 19 Μαϊου 2024