Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Η νέα δίκη για το σκάνδαλο «Ρούμπιγκεϊτ» αρχίζει την Παρασκευή στο Μιλάνο

Η νέα δίκη για το σκάνδαλο «Ρούμπιγκεϊτ» αρχίζει την Παρασκευή στο Μιλάνο

Αρχίζει την Παρασκευή στο Εφετείο του Μιλάνου η νέα δίκη σε βάρος του Σίλβιο Μπερλουσκόνι για το σκάνδαλο «Ρούμπιγκεϊτ». Ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός έχει καταδικαστεί πρωτοδίκως σε επταετή ποινή κάθειρξης για κατάχρηση εξουσίας και προαγωγή ανηλίκων στην πορνεία.

Αρχίζει την Παρασκευή στο Εφετείο του Μιλάνου η νέα δίκη σε βάρος του Σίλβιο Μπερλουσκόνι για το σκάνδαλο «Ρούμπιγκεϊτ».

Ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός έχει καταδικαστεί πρωτοδίκως σε επταετή ποινή κάθειρξης για κατάχρηση εξουσίας και προαγωγή ανηλίκων στην πορνεία.

Η όλη υπόθεση αφορά την Μαροκινή Ρούμπι Καρίμα Ελ Μαχρούγκ, η οποία, σύμφωνα με τους δικαστικούς του Μιλάνου, όταν ήταν ανήλικη, είχε σεξουαλικές επαφές επί πληρωμή με τον πρώην πρωθυπουργό.

Ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός και νυν επικεφαλής του κόμματος Forza Italia, μετά την καταδίκη για φοροδιαφυγή σε αγοραπωλησία τηλεοπτικών δικαιωμάτων, δεν διαθέτει πλέον βουλευτική ασυλία.

Ο Μπερλουσκόνι την περίοδο αυτή προσφέρει «12μηνη υποχρεωτική κοινωφελή εργασία» σε κέντρο στήριξης και θεραπείας υπερηλίκων έξω από το Μιλάνο.

Αν όμως η καταδίκη σε επτά χρόνια φυλάκισης για το Ρούμπιγκεϊτ επιβεβαιωθεί τόσο από το Εφετείο όσο και από τον ιταλικό Άρειο Πάγο, τότε ο Μπερλουσκόνι θα πρέπει να εκτίσει υποχρεωτικά την νέα ποινή ή σε σωφρονιστικό ίδρυμα ή σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Στις δικάσιμους της έφεσης είναι πολύ πιθανό οι συνήγοροι υπεράσπισης του Μπερλουσκόνι να ζητήσουν την κλήτευση νέων μαρτύρων.

Η πάγια θέση των δικηγόρων του Ιταλού πολιτικού και μεγιστάνα είναι ότι ο πελάτης τους δεν είχε ποτέ σεξουαλικές επαφές επί πληρωμή με την Μαροκινή και ότι δεν άσκησε αθέμιτη πίεση στην αστυνομία του Μιλάνου για να αποφυλακιστεί η Ρούμπι όταν είχε προσαχθεί στις 27 Μαΐου του 2010.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Όλα για όλα από τον Ολυμπιακό για την ισοφάριση κόντρα στην Μπαρτσελόνα

Ο Ολυμπιακός φιλοξενεί την Μπαρτσελόνα στο Game 4 των play offs της Euroleague με στόχο τη νίκη που θα στείλει τη σειρά σε 5ο παιχνίδι στην Βαρκελώνη.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024