Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Πιθανές οι πρόωρες κάλπες στην Πολωνία λόγω του σκανδάλου ηχογραφήσεων

Πιθανές οι πρόωρες κάλπες στην Πολωνία λόγω του σκανδάλου ηχογραφήσεων

Βαθιά πολιτική κρίση έχει προκαλέσει στην Πολωνία η διαρροή ηχογραφημένων συνομιλιών κυβερνητικών στελεχών, με τον πρωθυπουργό να λέει ότι ίσως χρειαστεί ακόμη και προσφυγή στις κάλπες εντός των επόμενων εβδομάδων. Ο πρωθυπουργός -που, όπως αποκαλύφθηκε, είχε κάνει μυστική συμφωνία με τον κεντρικό τραπεζίτη για την απομάκρυνση του υπουργού Οικονομικών- πάντως απέκλεισε το ενδεχόμενο να παραιτηθεί.

Βαθιά πολιτική κρίση έχει προκαλέσει στην Πολωνία η διαρροή ηχογραφημένων συνομιλιών κυβερνητικών στελεχών, με τον πρωθυπουργό Ντόναλντ Τουσκ να λέει ότι ίσως χρειαστεί ακόμη και προσφυγή στις κάλπες εντός των επόμενων εβδομάδων.

Ο πρωθυπουργός -που, όπως αποκαλύφθηκε, είχε κάνει μυστική συμφωνία με τον κεντρικό τραπεζίτη για την απομάκρυνση του υπουργού Οικονομικών- πάντως απέκλεισε το ενδεχόμενο να παραιτηθεί.

Σε συνέντευξη Τύπου που διοργανώθηκε εσπευσμένα την Πέμπτη, ο Τουσκ επιτέθηκε στο περιοδικό Wprost, το οποίο και δημοσίευσε την ηχογραφημένη συνομιλία που εξέθεσε τον πρωθυπουργό.

Το περιοδικό έχει απειλήσει ότι θα δημοσιεύσει τη Δευτέρα και άλλες συνομιλίες.

Σε αυτό το κλίμα, η πολιτική ηγεσία έχει βρεθεί εξαιρετικά εκτεθειμένη και περνά «βαθιά κρίση εμπιστοσύνης», ανέφερε την Πέμπτη ο Τουσκ.

«Εάν η κρίση βαθύνει ακόμη περισσότερο, ίσως χρειαστούν πρόωρες εκλογές μέσα σε μερικές εβδομάδες» τόνισε.

Την προηγούμενη ημέρα, Τετάρτη, η αστυνομία είχε κάνει έφοδο με την παρουσία εισαγγελέων στα κεντρικά του περιοδικού για συλλογή στοιχείων. Ο αρχισυντάκτης Σιλβέστερ Σίνκιβιτς προέβαλε ισχυρή αντίσταση και τελικά οι αστυνομικοί έφυγαν χωρίς να πάρουν υπολογιστές από τα γραφεία.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press

Sports in

LIVE: Φενέρμπαχτσε – Μονακό

LIVE: Φενέρμπαχτσε – Μονακό. Παρακολουθήστε live στις 20:45 την εξέλιξη της αναμέτρησης Φενέρμπαχτσε – Μονακό για το Game 4 των play offs της Euroleague. Τηλεοπτικά από Novasports 4HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024