Σάββατο 18 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Σκάνδαλο διαφθοράς αγγίζει το Νο. 2 της ιταλικής οικονομικής αστυνομίας

Σκάνδαλο διαφθοράς αγγίζει το Νο. 2 της ιταλικής οικονομικής αστυνομίας

Ο δεύτερος στην ιεραρχία της ιταλικής οικονομικής αστυνομίας (Guardia di Finanza), στρατηγός Βίτο Μπάρντι, ενέχεται σε έρευνα για υπεξαίρεση, η οποία διεξάγεται από την εισαγγελία της Νάπολης. Σε βάρος του Μπάρντι έχουν συγκεντρωθεί στοιχεία για πιθανό χρηματισμό με στόχο να καταλήξουν με συγκεκριμένο «ευνοϊκό» τρόπο φορολογικοί έλεγχοι. Στο πλαίσιο της ίδιας έρευνας, συνελήφθη ο επικεφαλής της οικονομικής αστυνομίας του Λιβόρνο.

Ο δεύτερος στην ιεραρχία της ιταλικής οικονομικής αστυνομίας (Guardia di Finanza), στρατηγός Βίτο Μπάρντι, ενέχεται σε έρευνα για υπεξαίρεση, η οποία διεξάγεται από την εισαγγελία της Νάπολης.

Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, σε βάρος του Μπάρντι έχουν συγκεντρωθεί στοιχεία για πιθανό χρηματισμό, ο οποίος αποσκοπούσε στο να δρομολογηθούν και να καταλήξουν με συγκεκριμένο «ευνοϊκό» τρόπο- φορολογικοί έλεγχοι.

Πραγματοποιήθηκε έφοδος στο γραφείο του στη Ρώμη, ενώ η όλη επιχείρηση δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί.

Στο πλαίσιο της ίδιας έρευνας, συνελήφθη ο επικεφαλής της οικονομικής αστυνομίας του Λιβόρνο, Φάμπιο Μάσιμο Μεντέλα, ο οποίος φέρεται να χρηματίσθηκε με ένα εκατομμύριο ευρώ για να «βοηθήσει εταιρίες φιλικών του προσώπων», όπως γράφει στην διαδικτυακή έκδοσή της η εφημερίδα Corriere della Sera.

Ο χρηματισμός, σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης και όπως προέκυψε έως τώρα από τις έρευνες, φέρεται να συνεχίστηκε από το 2006 μέχρι το 2012.

Το νέο σκάνδαλο ξεσπά λίγες ημέρες μετά την έρευνα για εκτεταμένη διαφθορά, η οποία οδήγησε στην έκδοση 35 ενταλμάτων σύλληψης στην ευρύτερη περιοχή της Βενετίας για υπεξαιρέσεις και χρηματισμούς στα πλαίσια της διαδικασίας κατασκευής των αντιπλημμυρικών φραγμάτων της Γαληνοτάτης.

Και στην υπόθεση αυτή ενέχεται απόστρατος στρατηγός της ιταλικής οικονομικής αστυνομίας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Εγραψε ιστορία ο συγκλονιστικός Παναγιώτης Γκιώνης και πάει Παρίσι!

Ο πρωταθλητής του πινγκ πονγκ σε ηλικία 44 ετών κατάφερε κάτι που φαινόταν ουτοπικό και ανέλπιστο, αλλά το τεράστιο ταλέντο του και η αστείρευτη ψυχική του δύναμη

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 18 Μαϊου 2024