Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ημέρα χάους για τις μετακινήσεις στην Ευρώπη, απεργίες σε ταξί και τρένα

Ημέρα χάους για τις μετακινήσεις στην Ευρώπη, απεργίες σε ταξί και τρένα

Αντιμέτωποι με τεράστια προβλήματα στις μετακινήσεις ήρθαν οι ευρωπαίοι επιβάτες την Τετάρτη από την απεργία των οδηγών ταξί εναντίον της εφαρμογής Uber, ενός application που διαμεσολαβεί για υπηρεσίες μετακίνησης, αλλά σύμφωνα με τους οδηγούς ταξί αποτελεί αθέμιτο ανταγωνισμό. Απεργίες διοργανώθηκαν σε αρκετές ευρωπαϊκές πόλεις σε Λονδίνο, Παρίσι, Μαδρίτη, Βερολίνο, Μιλάνο, ενώ η ταλαιπωρία έγινε μεγαλύτερη εξαιτίας της απεργίας στα τρένα σε περιοχές της Γαλλίας.

Αντιμέτωποι με τεράστια προβλήματα στις μετακινήσεις ήρθαν οι ευρωπαίοι επιβάτες την Τετάρτη από την απεργία των οδηγών ταξί εναντίον της εφαρμογής Uber, ενός application που διαμεσολαβεί για υπηρεσίες μετακίνησης, αλλά σύμφωνα με τους οδηγούς ταξί αποτελεί αθέμιτο ανταγωνισμό.

Απεργίες διοργανώθηκαν σε αρκετές ευρωπαϊκές πόλεις σε Λονδίνο, Παρίσι, Μαδρίτη, Βερολίνο, Μιλάνο, ενώ η ταλαιπωρία έγινε μεγαλύτερη εξαιτίας της απεργίας στα τρένα σε περιοχές της Γαλλίας.

Οδηγοί ταξί απέκλεισαν δρόμους, ακόμα και προς και από τα αεροδρόμια.

Στο Λονδίνο, συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Τραφάλγκαρ με τους οδηγούς ταξί να κορνάρουν και με τους διαδηλωτές να φωνάζουν συνθήματα και να κρατούν πλακάτ κατά της εφαρμογής.

Οι λονδρέζοι οδηγοί δήλωσαν ότι δεν έχουν πρόβλημα με το Uber, αλλά με τις υπηρεσίες μεταφορών στη βρετανική πρωτεύουσα, επειδή σύμφωνα με τους ίδιους δεν εφαρμόζουν την νομοθεσία.

Απεργίες οδηγών ταξί βρίσκονται σε εξέλιξη και σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα παρατηρήθηκαν στο Παρίσι όπου η απεργία των οδηγών ταξί συνέπεσε με απεργία στους σιδηροδρόμους.

Μόνο ένα στα τρία τρένα μετακινείτο στην περιοχή του Παρισιού, αν και τα τρένα της Eurostar πραγματοποιούσαν κανονικά δρομολόγια.

Συγκεκριμένα, προβλήματα προκλήθηκαν στα δρομολόγια των τρένων υψηλής ταχύτητας (TGV), όπως επίσης και στα αστικά δρομολόγια των τραίνων, που συνδέουν τα προάστια του Παρισιού με το κέντρο.

Μάλιστα, οι εργαζόμενοι στους σιδηροδρόμους αναμένεται να απεργήσουν και την Πέμπτη.

Η απεργία ξεκίνησε με αφορμή τις προτάσεις της κυβέρνησης για μεταρρυθμίσεις στον γαλλικό οργανισμό σιδηροδρόμων, με προτεινόμενη τη συγχώνευση της SNCF και της RFF που διαχειρίζεται το σιδηροδρομικό δίκτυο, μεταξύ άλλων.

Οι δύο οργανισμοί έχουν διαχωριστεί από το 1997. Παρά το γεγονός ότι έχουν εγκρίνει την επανένωση, τα συνδικάτα υποστηρίζουν ότι οι μεταρρυθμίσεις αυτές δεν είναι αρκετές και δεν δίνουν αρκετή έμφαση στην υπηρεσία του κοινού και στην ανάπτυξη των υποδομών.

Στη Μαδρίτη, οι οδηγοί ταξί απεργούν μέχρι τις 06:00 τα ξημερώματα της Πέμπτης. Η πόλη έχει 15.000 ταξί και μόνο 100 από αυτά εργάζονται και μόνο για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης. Η διαμαρτυρία που πραγματοποιήθηκε νωρίς το απόγευμα, είχε ως αποτέλεσμα να σχηματιστούν τεράστιες ουρές στους δρόμους.

Απεργία πραγματοποιείται και στη Βαρκελώνη.

Στο Μιλάνο πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, ενώ διαμαρτυρίες πραγματοποιήθηκαν και στη Ρώμη και τη Νάπολη. Κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν σε αρκετές γερμανικές πόλεις, ανάμεσά τους το Αμβούργο και το Βερολίνο.

Το Uber λειτουργεί ως διαμεσολαβητής μεταξύ ενός οποιουδήποτε πελάτη (αρκεί μόνο το κατέβασμα και η εγγραφή στην εφαρμογή) και εγγεγραμμένων οδηγών ιδιωτικών οχημάτων που μεταφέρουν επ’ αμοιβή ανάλογα με τη διαδρομή (ακριβώς όπως τα ταξί).

Τα οχήματα περιλαμβάνουν από απλά ΙΧ μέχρι πολυτελή σεντάν και οχήματα ελεύθερου χρόνου (SUV), συνδυάζοντας με αυτόν τον τρόπο υπηρεσίες τύπου ταξί ή ενοικίασης λιμουζινών.

Η εταιρεία -με έδρα το Σαν Φρανσίσκο- λέει ότι η Ένωση Οδηγών Ταξί Λονδίνου (LTDA) έχει μείνει στις σκοτεινές εποχές.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ολυμπιακός: «Ραντεβού» με την ιστορία – Κόντρα στη Φερεντσβάρος για την πρόκριση στον τελικό

Ο Ολυμπιακός δίνει το πιο σημαντικό ματς του στη σεζόν, καθώς αντιμετωπίζει τη Φερεντσβάρος (16:30), με στόχο την ιστορική πρόκριση στον τελικό του EHF European Cup

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024