Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Σάλος για καρφιά... «απώθησης αστέγων» σε είσοδο πολυκατοικίας στο Λονδίνο

Σάλος για καρφιά… «απώθησης αστέγων» σε είσοδο πολυκατοικίας στο Λονδίνο

Κατακραυγή έχει προκαλέσει στη Βρετανία μία «εγκατάσταση» με καρφιά σε είσοδο πολυκατοικίας στο Λονδίνο, η οποία όπως όλα δείχνουν μοναδικό σκοπό έχει να αποτρέψει αστέγους από το μένουν στο σημείο. Το θέμα ξεκίνησε από το Twitter και γρήγορα έφτασε στις εφημερίδες, με επικρίσεις πως οι άστεγοι αντιμετωπίζονται ως «ανεπιθύμητα περιστέρια».

Κατακραυγή έχει προκαλέσει στη Βρετανία μία «εγκατάσταση» με καρφιά σε είσοδο πολυκατοικίας στο Λονδίνο, η οποία όπως όλα δείχνουν μοναδικό σκοπό έχει να αποτρέψει αστέγους από το μένουν στο σημείο.

Πρόκειται για εγκατάσταση με τρεις σειρές από πρόκες που καλύπτουν το έδαφος σε πλαϊνή εσοχή πολυκατοικίας στην οδό της Southwark Bridge. Το σημείο, αν δεν υπήρχαν οι πρόκες, φαίνεται καλό για να βρει ένας άστεγος προστασία από το κρύο και τη νύχτα.

Ένοικοι της πολυκατοικίας ανέφεραν στις εφημερίδες ότι οι πρόκες εμφανίστηκαν πολύ πρόσφατα, τέσσερις εβδομάδες αφού εντοπίστηκε ένας άστεγος να κοιμάται στο σημείο.

Το θέμα ξεκίνησε από το Twitter και γρήγορα έφτασε στις εφημερίδες, με επικρίσεις πως οι άστεγοι αντιμετωπίζονται ως «ανεπιθύμητα περιστέρια».

Η ανάρτηση έγινε στο λογαριασμό @ethicalPioneer («Ηθικός Πρωτοπόρος»), που μεταξύ άλλων δημοσιεύει συχνά φωτογραφίες από εγκαταστάσεις σε ανοικτούς χώρους, ως επί το πλείστον δημόσιους, με στόχο τους αστέγους (όπως κυλινδρικά παγκάκια ή πέτρες κάτω από γέφυρες).

Το θέμα είχε πάρει τέτοια έκταση που μέσα σε λιγότερο από μία ημέρα εμφανίστηκε στον Guardian, την Telegraph, την Mirror και τον Independent.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μπροστά του μόνο τελικοί

Ο Ολυμπιακός έφυγε από τον Καρβαλιάλ, πήγε στον Μεντιλίμπαρ και τα αποτελέσματα δείχνουν απολύτως ορατά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024