Σάββατο 18 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Mακελειό στη Βαγδάτη με δεκάδες νεκρούς

Mακελειό στη Βαγδάτη με δεκάδες νεκρούς

Δεκάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν από μπαράζ εκρήξεων που σημειώθηκαν αργά το απόγευμα του Σαββάτου σε συνοικίες σιιτών στη Βαγδάτη. Σύμφωνα με το Reuters, οι νεκροί ξεπερνούν τους 60, ενώ το Associated Press κάνει λόγο για τουλάχιστον 44 θύματα. Οι επιθέσεις, με παγιδευμένα με εκρηκτικά αυτοκίνητα, πραγματοποιήθηκαν λίγες ώρες μετά την εισβολή ενόπλων στο πανεπιστήμιο της επαρχίας Ανμπάρ στο Ραμάντι.

Δεκάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν από μπαράζ εκρήξεων που σημειώθηκαν αργά το απόγευμα του Σαββάτου σε συνοικίες σιιτών στη Βαγδάτη. Προς το παρόν δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης, όμως ο τρόπος που σημειώθηκαν οι συντονισμένες και σχεδόν ταυτόχρονες πυροδοτήσεις οχημάτων παγιδευμένων με εκρηκτικά παραπέμπει στη δράση σουνιτών ανταρτών.

Σύμφωνα με το Reuters, που επικαλείται νοσοκομειακές πηγές και πηγές των δυνάμεων ασφαλείας, οι νεκροί ξεπερνούν τους 60, ενώ το Associated Press κάνει λόγο για τουλάχιστον 44 θύματα.

Η πρώτη έκρηξη σημειώθηκε στη συνοικία Μπάγια και -κατά το Reuters- είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 22 ανθρώπων.

Το Associated Press μετέδωσε πως ακολούθησαν άλλες επτά εκρήξεις σε διάφορα σημεία της ιρακινής πρωτεύουσας, οι οποίες στοίχισαν τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους.

Λίγες ώρες πριν, μαχητές της οργάνωσης τζιχαντιστών «Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ» είχαν εισβάλει στο πανεπιστήμιο της επαρχίας Ανμπάρ στο Ραμάντι και κράτησαν για αρκετή ώρα ομήρους τους φοιτητές, τους καθηγητές και τους υπαλλήλους του πανεπιστημίου.

Στην επιχείρηση για την απελευθέρωση των ομήρων πήραν μέρος ισχυρές δυνάμεις ασφαλείας. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, οι ένοπλοι σκότωσαν τουλάχιστον τρεις αστυνομικούς φρουρούς του πανεπιστημίου.

Ο επικεφαλής της επαρχίας Ανμπάρ, Σεμπάχ Καρχούτ, δήλωσε στους δημοσιογράφους πως εκατοντάδες φοιτητές βρίσκονταν στους χώρους του πανεπιστημίου τη στιγμή της εισβολής των ενόπλων.

«Όλοι οι φοιτητές που κρατούνταν όμηροι απελευθερώθηκαν» ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών Σάαντ Μάαν.

Επίσης, μάχες που σημειώθηκαν στη Μοσούλη ανάμεσα σε δυνάμεις των υπηρεσιών ασφαλείας του Ιράκ και ισλαμιστές αντάρτες της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 59 ανθρώπους.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press

Sports in

Καρεμπέ: «Δύο στα δύο! Ολυμπιακός και Ρεάλ Μαδρίτης»

Ο Κριστιάν Καρεμπέ μίλησε για τους τελικούς Champions League και Conference, όπου μετέχουν η Ρεάλ Μαδρίτης και ο Ολυμπιακός, αντίστοιχα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 18 Μαϊου 2024