Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Με νέους οικισμούς απαντά το Ισραήλ στη σύμπλευση του Αμπάς με την Χαμάς

Με νέους οικισμούς απαντά το Ισραήλ στη σύμπλευση του Αμπάς με την Χαμάς

Το σχέδιο της ανέγερσης άλλων 1.500 σπιτιών στο πλαίσιο του εποικιστικού του προγράμματος προχωρά το Ισραήλ σε Δυτική Όχθη και ανατολική Ιερουσαλήμ, κίνηση την οποία το υπουργείο Οικισμού χαρακτηρίζει απάντηση στην είσοδο της Χαμάς στην παλαιστινιακή κυβέρνηση. Είναι η πρώτη τέτοια κίνηση από το ναυάγιο των συνομιλιών τον Απρίλιο, με τους Παλαιστινίους να λένε ότι «εξετάζουν την αντίδρασή τους».

Το σχέδιο της ανέγερσης άλλων 1.500 σπιτιών στο πλαίσιο του εποικιστικού του προγράμματος προχωρά το Ισραήλ σε Δυτική Όχθη και ανατολική Ιερουσαλήμ, κίνηση την οποία το υπουργείο Οικισμού χαρακτηρίζει απάντηση στην είσοδο της Χαμάς στην παλαιστινιακή κυβέρνηση.

Είναι η πρώτη τέτοια κίνηση μετά το ναυάγιο των συνομιλιών τον Απρίλιο, με τους Παλαιστινίους να λένε ότι «εξετάζουν την αντίδρασή τους».

Η ανακοίνωσή για την ανέγερση των νέων κατοικιών έγινε την Πέμπτη από τον υπουργό Οικισμού Ούρι Αριέλ. O Aριέλ την χαρακτήρισε μάλιστα «αρμόζουσα σιωνιστική απάντηση στο σχηματισμό παλαιστινιακής τρομοκρατικής κυβέρνησης», λέγοντας πως θα υπάρξει συνέχεια.

Από την παλαιστινιακή πλευρά, ο επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας Σαέμπ Ερεκάτ είπε πως πρόκειται για «σαφή ένδειξη ότι το Ισραήλ κινείται προς κλιμάκωση μεγάλης κλίμακας».

Με την ανακοίνωση, τουλάχιστον με τη χρονική της στιγμή, φαίνεται ότι διαφωνούν ακόμη και στελέχη της ισραηλινής κυβέρνησης. Η υπουργός Δικαιοσύνης Τζίπι Λίβνι (και επικεφαλής της ισραηλινής ομάδας διαπραγμάτευσης) την χαρακτήρισε «πολιτικό λάθος που το μόνο που θα καταφέρει είναι να μας απομακρύνει από τη συστράτευση του κόσμου εναντίον της Χαμάς».

Το εποικιστικό πρόγραμμα του Ισραήλ σε εδάφη που βρίσκονται στο επίκεντρο της διαμάχης απορρίπτει σύσσωμη η διεθνής κοινότητα. Την αντίθεση των ΗΠΑ και στο νέο σχέδιο διαμήνυσε την Πέμπτη ο αμερικανός πρέσβης στο Ισραήλ Νταν Σαπίρο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024