Κυριακή 19 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Επανεκλογή Άσαντ με 88,7%, εν μέσω διεθνούς κατακραυγής

Επανεκλογή Άσαντ με 88,7%, εν μέσω διεθνούς κατακραυγής

Ο σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ-Άσαντ απέσπασε το 88,7% των ψήφων στις προεδρικές εκλογές της Συρίας, σε μία εκλογική διαδικασία που πολλοί χαρακτηρίζουν ως «φάρσα» και ενώ ο εμφύλιος πόλεμος που ξεπήδησε από τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις συνεχίζεται. Αυτή είναι η τρίτη θητεία του Άσαντ.

Ο σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ-Άσαντ απέσπασε το 88,7% των ψήφων στις προεδρικές εκλογές της Συρίας, σε μία εκλογική διαδικασία που πολλοί χαρακτηρίζουν ως «φάρσα» και ενώ ο εμφύλιος πόλεμος που ξεπήδησε από τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις συνεχίζεται.

Το αποτέλεσμα των εκλογών -που εξασφαλίζει στον σύρο πρόεδρο μία τρίτη θητεία- ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Βουλής.

Η ΕΕ κάλεσε την Τετάρτη τις συριακές αρχές να αρχίσουν «πραγματικές πολιτικές διαπραγματεύσεις» για να βρεθεί μια λύση στην σύγκρουση, την επομένη των προεδρικών εκλογών, τις οποίες οι Βρυξέλλες χαρακτήρισαν παράνομες.

Η επικεφαλής της Εξωτερικής Πολιτικής της ΕΕ, Κάθριν Άστον χαρακτήρισε «παράνομες» τις εκλογές, λέγοντας ότι «υπονομεύουν τις πολιτικές προσπάθειες για να βρεθεί μια λύση σε αυτήν την τρομερή σύγκρουση».

Η ΕΕ είχε στηρίξει τις προσπάθειες του μεσολαβητή του ΟΗΕ Λάχνταρ Μπραχίμι για την διεξαγωγή στις αρχές του έτους στην Γενεύη των πρώτων άμεσων συνομιλιών μεταξύ των συριακών αρχών και της αντιπολίτευσης. Η διαδικασία αυτή εξακολουθεί να βρίσκεται σε αδιέξοδο, το οποίο και ώθησε τον Μπραχίμι να εγκαταλείψει την θέση του στα μέσα του Μαΐου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Ντέρμπι «αιωνίων» με στόχο την Ευρώπη

Ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός κοντράρονται στην τελευταία αγωνιστική των play off, με φόντο την τρίτη θέση και την έξοδο στην Ευρώπη, λίγες μέρες πριν τους δύο τελικούς που έχουν…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 19 Μαϊου 2024