Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Λαβέρν Κοξ, η πρώτη διεμφυλική στο εξώφυλλο του περιοδικού Time

Η Λαβέρν Κοξ, η πρώτη διεμφυλική στο εξώφυλλο του περιοδικού Time

Η ηθοποιός Λαβέρν Κοξ γίνεται η πρώτη διεμφυλική (transgender) που εμφανίζεται στο εξώφυλλο του περιοδικού Time. Το περιοδικό μιλά για «το επόμενο μέτωπο στα ανθρώπινα δικαιώματα στις ΗΠΑ». Η απουσία της Κοξ από τον κατάλογο με τις 100 πιο επιδραστικές προσωπικότητες προκάλεσε έντονες αντιδράσεις που οδήγησε στην παρουσία της στο εξώφυλλο του Time.

Η ηθοποιός Λαβέρν Κοξ γίνεται η πρώτη διεμφυλική (transgender) που εμφανίζεται στο εξώφυλλο του περιοδικού Time. Το περιοδικό μιλά για «το επόμενο μέτωπο στα ανθρώπινα δικαιώματα στις ΗΠΑ».

Η Κοξ είναι γνωστή για τον ρόλο της στη σειρά Orange is the New Black. Όταν η πρόσφατη λίστα του περιοδικού με τους 100 πιο επιδραστικούς ανθρώπους δημοσιεύτηκε τον Απρίλιο, η Κοξ δεν βρισκόταν σε αυτή, αν και είχε λάβει σημαντική υποστήριξη σε δημοσκόπηση που διεξήγαγε το περιοδικό.

Η απουσία της ηθοποιού και ακτιβίστριας προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και οδήγησε σε εκστρατεία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με το hashtag #whereisLaverneCox (που είναι η Λαβέρν Κοξ).

Το περιοδικό με το εξώφυλλό του φαίνεται να απαντά στις επικρίσεις, μιλώντας για «κρίσιμη ώρα» για τα δικαιώματα των διεμφυλικών.

«Δεν υπάρχει μόνο μία ιστορία τρανς. Δεν υπάρχει μόνο μία εμπειρία τρανς. Και πιστεύω ότι αυτό που πρέπει όλοι να καταλάβουν είναι ότι δεν αισθάνονται όλοι ότι η ταυτότητα του φύλου τους ευθυγραμμίζεται με αυτό που τους αποδίδεται όταν γεννιούνται, με βάση τα γεννητικά τους όργανα» δηλώνει η ηθοποιός.

«Εάν κάποιος θέλει να εκφράσει το φύλο του με έναν τρόπο που είναι διαφορετικός, τότε εντάξει και δεν θα πρέπει να τους αρνούνται κάποιοι την υγειονομική περίθαλψη. Δεν θα πρέπει να πέφτουν θύματα εκφοβισμού. Δεν αξίζουν να είναι θύματα βίας. Αυτό πρέπει να κατανοήσουν οι άνθρωποι» είπε η Λαβέρν Κοξ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024