Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Για πρώτη φορά στο ευρωκοινοβούλιο οι ευρωσκεπτικιστές Σουηδοί Δημοκράτες

Για πρώτη φορά στο ευρωκοινοβούλιο οι ευρωσκεπτικιστές Σουηδοί Δημοκράτες

Την άνοδο του ευρωσκεπτικισμού στην ΕΕ επιβεβαιώνουν και τα exit polls για τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών στη Σουηδία. Το αντιμεταναστευτικό-ευρωσκεπτικιστικό κόμμα των Σουηδών Δημοκρατών φαίνεται ότι θα καταφέρει να κερδίσει για πρώτη φορά μια έδρα στο ευρωκοινοβούλιο, λαμβάνοντας το 7% των ψήφων, ποσοστό αυξημένο κατά 3,27% από τις ευρωεκλογές του 2009.

Την άνοδο του ευρωσκεπτικισμού στην ΕΕ επιβεβαιώνουν και τα exit polls για τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών στη Σουηδία.

Το αντιμεταναστευτικό-ευρωσκεπτικιστικό κόμμα των Σουηδών Δημοκρατών φαίνεται ότι θα καταφέρει να κερδίσει για πρώτη φορά μια έδρα στο ευρωκοινοβούλιο, λαμβάνοντας το 7% των ψήφων, ένα ποσοστό αυξημένο κατά 3,27% από τις προηγούμενες ευρωεκλογές το 2009.

Το ριζοσπαστικό κόμμα Φεμινιστική Πρωτοβουλία, σύμφωνα με την δημοσκόπηση εξόδου που μετέδωσε η κρατική τηλεόραση SVT, κερδίζει και αυτό μια έδρα από τις συνολικά 20 έδρες του ευρωκοινοβουλίου που αντιστοιχούν στη Σουηδία, συγκεντρώνοντας το 7% των προτιμήσεων των ψηφοφόρων.

Οι αντιπολιτευόμενοι Σοσιαλδημοκράτες προηγούνται στις ευρωεκλογές με το 23,7%, καταγράφοντας όμως ελαφριά πτώση σε σχέση με το 2009.

Το συντηρητικό κόμμα του πρωθυπουργού Φρέντρικ Ράινφελτ πέφτει στην τρίτη θέση με μόλις 13% υποχωρώντας σχεδόν 6 εκατοστιαίες μονάδες, κάτι που εάν επαληθευτεί θα αποτελεί τη χειρότερη επίδοση του στις ευρωεκλογές.

Το κόμμα του Ράινφελτ βρίσκεται πίσω από τους Πράσινους της αντιπολίτευσης, που συγκεντρώνουν το 17,1% καταγράφοντας άνοδο ως και 6 εκατοστιαίες μονάδες, που σημαίνει ότι θα κατακτήσει τέσσερις έδρες.

Αντίθετα το Κόμμα των Πειρατών δεν κατάφερε να υπερβεί το όριο του 4% και θα απολέσει τις δύο έδρες που κατείχε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γερμανικό

Sports in

Μπροστά του μόνο τελικοί

Ο Ολυμπιακός έφυγε από τον Καρβαλιάλ, πήγε στον Μεντιλίμπαρ και τα αποτελέσματα δείχνουν απολύτως ορατά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024