Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ευρωεκλογές 2014: Ο λόγος στους πολίτες της ΕΕ

Ευρωεκλογές 2014: Ο λόγος στους πολίτες της ΕΕ

Για τη νέα σύνθεση της Ευρωβουλής, που θα καθορίσει και τον επόμενο πρόεδρο της Κομισιόν, ψηφίζουν την Κυριακή οι ψηφοφόροι στις 21 από τις 28 χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε μία διαδικασία που χαρακτηρίζεται από την ενίσχυση των ευρωσκεπτικιστικών κομμάτων και που διεξάγεται υπό τον φόβο της αύξησης των ποσοστών της αποχής.

Για τη νέα σύνθεση της Ευρωβουλής ψηφίζουν την Κυριακή οι ψηφοφόροι στις 21 από τις 28 χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε μία διαδικασία που χαρακτηρίζεται από την ενίσχυση των ευρωσκεπτικιστικών κομμάτων και που διεξάγεται υπό τον φόβο της αύξησης των ποσοστών της αποχής.

Για πρώτη φορά η εκλογή του νέου προέδρου της Κομισιόν θα κριθεί από τη δύναμη των κομμάτων του Ευρωκοινοβουλίου -το μοναδικό εκλεγμένο και με δημοκρατική νομιμοποίηση θεσμικό όργανο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η ροή αποτελεσμάτων, σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, αναμένεται να ξεκινήσει στις 11 ώρα Ελλάδας. Η ασφαλής εκτίμηση για το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών στην Ελλάδα αναμένεται περίπου στις 10 το βράδυ.

Μόνο 17 κράτη-μέλη (Αυστρία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Κύπρος, Δανία, Φιλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ιρλανδία, Λετονία, Ολλανδία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σλοβακία, Σουηδία και ίσως η Ουγγαρία) θα ανακοινώσουν αποτελέσματα από exit poll περίπου στις 7 το απόγευμα (ώρα Ελλάδος).

Στη διαδικασία της Κυριακής συμμετέχουν οι πολίτες 21 κρατών-μελών της ΕΕ, αφού οι ψηφοφόροι σε Σλοβακία, Μάλτα και Λετονία προσήλθαν στις κάλπες το Σάββατο.

Το Σάββατο ψήφισαν, επίσης, για δεύτερη ημέρα οι Τσέχοι, ενώ προηγήθηκαν οι ψηφοφορίες σε Ολλανδία, Βρετανία και Ιρλανδία.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024