Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πανικός και δεκάδες τραυματίες στην Τουρκία από τους σεισμούς στο Β.Αιγαίο

Πανικός και δεκάδες τραυματίες στην Τουρκία από τους σεισμούς στο Β.Αιγαίο

Ο σεισμός ανοιχτά της Λήμνου και άλλος ένας που σημειώθηκε στα τουρκικά παράλια, καθώς και οι δεκάδες μετασεισμοί στην ευρύτερη περιοχή του Βορείου Αιγαίου προκάλεσαν πανικό στη δυτική Τουρκία. Σύμφωνα με την τουρκική Υπηρεσία Διαχείρισης Καταστροφών και Εκτάκτων Καταστάσεων οι τραυματίες είναι 266 και οι περισσότεροι από αυτούς τραυματίστηκαν όταν προσπάθησαν πανικόβλητοι να βγουν στους δρόμους. Δείτε τα βίντεο που κατέγραψαν τη στιγμή της ισχυρής δόνησης, αλλά και τον τρόμο των κατοίκων λίγο μετά το χτύπημα του Εγκέλαδου.

Ο σεισμός ανοιχτά της Λήμνου και άλλος ένας που σημειώθηκε στα τουρκικά παράλια, καθώς και οι δεκάδες μετασεισμοί στην ευρύτερη περιοχή του Βορείου Αιγαίου προκάλεσαν πανικό στη δυτική Τουρκία.

Ο σεισμός στη Λήμνο είχε μέγεθος 6,3 βαθμών, ενώ ένας δεύτερος που σημειώθηκε στον κόλπο του Ξηρού (κόλπο του Σάρου) είχε μέγεθος 5,3 βαθμούς και έγινε αισθητός στην Κωνσταντινούπολη, καθώς και τη Σμύρνη.

Σύμφωνα με την τουρκική Υπηρεσία Διαχείρισης Καταστροφών και Εκτάκτων Καταστάσεων οι τραυματίες είναι 266 και οι περισσότεροι από αυτούς τραυματίστηκαν όταν προσπάθησαν πανικόβλητοι να βγουν στους δρόμους.

Η Hurriyet αναφέρει ότι τουλάχιστον 30 άτομα τραυματίστηκαν στην πόλη Δαρδανέλια και άλλα πέντε στη Ραιδεστό, όταν πανικόβλητοι πήδηξαν από τα παράθυρα των σπιτιών τους.

Στα Δαρδανέλια εκκενώθηκε ένα νοσοκομείο, όταν στον τοίχο σχηματίστηκαν ρωγμές. Οι τραυματίες μεταφέρονται σε υπαίθριο νοσοκομείο.

Στην Ίμβρο τουλάχιστον 20 άτομα νοσηλεύονται, μετά από σοκ που υπέστησαν. Πληροφορίες αναφέρουν ότι κατέρρευσαν και στέγες παλιών σπιτιών.

«Ήμουν στην παραλία. Οι βράχοι άρχισαν να κουνιούνται. Μετακινούνταν κάτω από τα πόδια μας. Τρέξαμε. Κράτησε 20-25 δευτερόλεπτα» είπε κάτοικος της Ίμβρου στη Hurriyet.

Ορισμένα κτίρια υπέστησαν ζημιές, ανάμεσά τους και δύο τζαμιά, αλλά δεν υπάρχουν πληροφορίες για κατάρρευση κτιρίων.

Ο σεισμός έγινε αισθητός στην πόλη Σόμα, όπου σημειώθηκε πριν από μερικές ημέρες η τραγωδία στο ορυχείο, καθώς και στην Κωνσταντινούπολη, όπου όμως δεν έχουν καταγραφεί τραυματισμοί ή μεγάλες ζημιές.

    Το Αστεροσκοπείο της Κωνσταντινούπολης δίνει το μέγεθος του σεισμού ανοιχτά της Λήμνου στους 6,5 βαθμούς, ενώ το USGC μιλά για 6,4 βαθμούς.

    Ο σεισμός που σημειώθηκε νοτιοδυτικά της Σαμοθράκης έγινε αισθητός στη Σόφια, καθώς και σε πόλεις της νότιας Βουλγαρίας.

    Όπως ανέφερε ο διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Γεωδαισίας της Βουλγαρικής Ακαδημίας Επιστημών, καθηγητής Εμίλ Μπότεφ ο σεισμός εντάσσεται στην κανονική σεισμική δραστηριότητα του Βορείου Αιγαίου.

    Αγγελική Στελλάκη

    Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

    Sports in

    Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

    Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

    Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

    in.gr | Ταυτότητα

    Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

    Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

    Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

    Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

    Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

    ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

    Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

    ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

    Σάββατο 27 Απριλίου 2024