Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Επίσκεψη Ομπάμα στην Πολωνία προς καθησυχασμό συμμάχων λόγω Ουκρανίας

Επίσκεψη Ομπάμα στην Πολωνία προς καθησυχασμό συμμάχων λόγω Ουκρανίας

Την Πολωνία προσθέτει ο Αμερικανός πρόεδρος ως σταθμό στην ευρωπαϊκή του περιοδεία τον Ιούνιο που θα τον οδηγήσει στις Βρυξέλλες για τη σύνοδο της G7 και στη Γαλλία για την 70ή επέτειο της Απόβασης στη Νορμανδία. Η ανακοίνωση της επίσκεψης Ομπάμα στην Πολωνία, η οποία εξήλθε από τη σφαίρα επιρροής της Μόσχας για να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ μετά την πτώση του Σιδηρού Παραπετάσματος, έρχεται εν μέσω των προσπαθειών της Ουάσινγκτον να καθησυχάσει τους συμμάχους της εν μέσω της ουκρανικής κρίσης.

Την Πολωνία προσθέτει ο Αμερικανός πρόεδρος ως σταθμό στην ευρωπαϊκή του περιοδεία τον Ιούνιο που θα τον οδηγήσει στις Βρυξέλλες για τη σύνοδο της G7 και στη Γαλλία για την 70ή επέτειο της Απόβασης στη Νορμανδία.

Η ανακοίνωση της επίσκεψης Ομπάμα στην Πολωνία, η οποία εξήλθε από τη σφαίρα επιρροής της Μόσχας για να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ μετά την πτώση του λεγόμενου Σιδηρού Παραπετάσματος, έρχεται εν μέσω των προσπαθειών της Ουάσινγκτον να καθησυχάσει τους συμμάχους της εν μέσω της ουκρανικής κρίσης.

Την επίσκεψη Ομπάμα προανήγγειλε ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν σε ομιλία σε διάσκεψη του «Ατλαντικού Συμβουλίου» στην Ουάσιγκτον.

«Είμαι ευτυχής να ανακοινώσω ότι τον Ιούνιο, ο πρόεδρος Ομπάμα θα επιστρέψει στην Ευρώπη. Θα επισκεφθεί την Πολωνία για την 25η επέτειο διεξαγωγής δημοκρατικών εκλογών, των πρώτων μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα» δήλωσε ο Αμερικανός αντιπρόεδρος.

Ο Μπαράκ Ομπάμα πρόεδρος θα επισκεφθεί τη Γαλλία για να παραστεί στις εκδηλώσεις για την 70ή επέτειο της Απόβασης στη Νορμανδία, καθώς και το Βέλγιο για τις εργασίες της Συνόδου Κορυφής της G7.

Η σύνοδος στις Βρυξέλλες αποφασίστηκε σε αντικατάσταση εκείνης της G8 που είχε αρχικά προγραμματισθεί να γίνει στο Σότσι της Ρωσίας, και ακυρώθηκε μετά τον ντε φάκτο αποκλεισμό της Μόσχας από το κλαμπ των μεγάλων δυνάμεων ως αντίποινα για την επέμβασή της στην Ουκρανία και την προσάρτηση της Κριμαίας.

Ο Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος ήδη επισκέφθηκε την Ευρώπη (Ολλανδία, Βέλγιο και Ιταλία) στα τέλη Μαρτίου, θα επιστρέψει επίσης το Σεπτέμβριο στην Γηραιά Ήπειρο για την διεξαγωγή Συνόδου του ΝΑΤΟ στη Βρετανία.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

Υποψήφιος για δύο βραβεία ο Ελ Κααμπί (pic)

O Αγιούμπ Ελ Κααμπί, είναι υποψήφιος για MVP των πρώτων ημιτελικών στο Europa Conference League αλλά και για το καλύτερο γκολ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024