Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Αιματηρή έφοδος ενόπλων στο Κοινοβούλιο της Λιβύης

Αιματηρή έφοδος ενόπλων στο Κοινοβούλιο της Λιβύης

Ένοπλοι εισέβαλαν στο κοινοβούλιο της Λιβύης και άρχισαν να πυροβολούν αδιακρίτως, αναγκάζοντας τους βουλευτές να διακόψουν τη συνεδρίαση και την ψηφοφορία που ήταν σε εξέλιξη για την ανάδειξη του επόμενου πρωθυπουργού της χώρας. Οι ένοπλοι κατά τα φαινόμενα συνδέονται με έναν εκ των ηττημένων υποψηφίων για την πρωθυπουργία.

Ένοπλοι εισέβαλαν στο κοινοβούλιο της Λιβύης και άρχισαν να πυροβολούν αδιακρίτως, αναγκάζοντας τους βουλευτές να διακόψουν τη συνεδρίαση και την ψηφοφορία που ήταν σε εξέλιξη για την ανάδειξη του επόμενου πρωθυπουργού της χώρας.

Ο εκπρόσωπος του Εθνικού Γενικού Κογκρέσου Όμαρ Χμεϊντάν δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ότι πολλοί άνθρωποι έχουν τραυματιστεί από τα πυρά, ωστόσο δεν έχει διαυκρινιστεί πόσοι είναι οι τραυματίες και σε τι κάτασταση βρίσκονται.

Σποραδικά πυρά εξακολουθούν να ακούγονται γύρω από το Κονοβούλιο.

Οι ένοπλοι κατά τα φαινόμενα συνδέονται με έναν από τους ηττημένους υποψήφιους για τη θέση του πρωθυπουργού.

Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι είδαν τους βουλευτές να φεύγουν τρέχοντας από το κτίριο.

Η έδρα του Εθνικού Γενικού Κογκρέσου στην Τρίπολη γίνεται συχνά στόχος επιθέσεων από ενόπλους, όπως εκείνη της 2ας Μαρτίου, στην οποία δύο βουλευτές τραυματίστηκαν από σφαίρες.

Σύμφωνα με βουλευτές, η σημερινή επίθεση σημειώθηκε έπειτα από διένεξη μεταξύ ένοπλων διαδηλωτών με τους άνδρες της υπηρεσίας ασφαλείας του Κοινοβουλίου.

Λίγα λεπτά πριν την επίθεση οι βουλευτές ετοιμάζονταν να ψηφίσουν για να επιλέξουν μεταξύ υποψηφίων τον νέο πρωθυπουργό της χώρας στη θέση του Αμπντάλα αλ Τίνι ο οποίος παραιτήθηκε πριν από δύο εβδομάδες επειδή ένοπλοι απείλησαν την οικογένειά του.

Από τον πρώτο γύρο της ψηφοφορίας είχαν αποκλειστεί οι πέντε από τους επτά υποψήφιους.

Στον δεύτερο γύρο οι βουλευτές καλούνταν να επιλέξουν μεταξύ του Άχμεντ Μίτιγκ, επιχειρηματία από τη Μιζουράτα και του καθηγητή Πανεπιστημίου Όμαρ αλ Χάσι από τη Βεγγάζη. Στον πρώτο γύρο, οι δυο έλαβαν 67 και 34 ψήφους αντίστοιχα σε σύνολο 152 βουλευτών που ήταν παρόντες.

Σύμφωνα με κάποιους βουλευτές, οι δράστες της επίθεσης είναι υποστηρικτές του ενός από τους δύο υποψηφίους οι οποίοι αντέδρασαν κατ’ αυτόν τον τρόπο όταν πληροφορήθηκαν ότι ο δικός τους υποψήφιος ήταν πιθανό να ηττηθεί στον δεύτερο γύρο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Δεν έχει τελειώσει τίποτα, έχει γίνει η μισή δουλειά»

Απόλυτα ψύχραιμος ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μετά τον θρίαμβο του Ολυμπιακού επί της Άστον Βίλα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024