Παρασκευή 17 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Mία ακόμα νύχτα ταραχών στο Ρίο με αφορμή το θάνατο νεαρού

Mία ακόμα νύχτα ταραχών στο Ρίο με αφορμή το θάνατο νεαρού

Πέντε λεωφορεία πυρπολήθηκαν σε φαβέλα στο Ρίο ντε Τζανέιρο το βράδυ της Δευτέρας, μετά το θάνατο ενός νεαρού αγοριού στη διάρκεια ανταλλαγής πυροβολισμών μεταξύ της αστυνομίας και συμμοριών. Ο ανήλικος, πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε ενώ βρισκόταν σε ένα κλεμμένο αυτοκίνητο και όπως δήλωσε η αστυνομία στο πλευρό του βρέθηκε ένα πυροβόλο όπλο.

Πέντε λεωφορεία πυρπολήθηκαν σε φαβέλα στο Ρίο ντε Τζανέιρο το βράδυ της Δευτέρας, μετά το θάνατο ενός νεαρού αγοριού στη διάρκεια ανταλλαγής πυροβολισμών μεταξύ της αστυνομίας και συμμοριών.

Ο ανήλικος, πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε ενώ βρισκόταν σε ένα κλεμμένο αυτοκίνητο και όπως δήλωσε η αστυνομία στο πλευρό του βρέθηκε ένα πυροβόλο όπλο.

Μετά από το θάνατο του ανήλικου ομάδα νεαρών από τη φαβέλα Ζοκέι, πυρπόλησε πέντε λεωφορεία.

Άλλα τρία αυτοκίνητα κάηκαν σε άλλη φαβέλα στο Ρίο, σε αντίποινα για το θάνατο μιας 72χρονης γυναίκας υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Αυτά τα βίαια περιστατικά συμβαίνουν λίγες ημέρες μετά την εξέγερση στην Κοπακαμπάνα η οποία προκλήθηκε μετά το θάνατο ενός νεαρού χορευτή που διέμενε στη φαβέλα Παβάο-Παβαζίνιο, η οποία είναι κοντά στην περίφημη παραλία του Ρίο.

Η Βραζιλία θα φιλοξενήσει σε λίγες εβδομάδες το Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου και περίπου 150.000 αστυνομικοί και στρατιωτικό προσωπικό καθώς και 20.000 στελέχη ιδιωτικών εταιρειών ασφάλειας έχουν κινητοποιηθεί.

Η ασφάλεια εντός των γηπέδων θα είναι υπό την ευθύνη των ιδιωτικών φορέων, ενώ η αστυνομία της Βραζιλίας θα κινητοποιείται σε ακραίες συνθήκες. Το Ρίο θα φιλοξενήσει επτά αγώνες του τουρνουά, καθώς και τον τελικό στο περίφημο γήπεδο Μαρακανά

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Αυτός είναι ο πιο επιδραστικός ποδοσφαιριστής της φετινής σεζόν (vids)

Τι έδειξε η έρευνα του CIES Football Observatory για τη φετινή σεζόν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 17 Μαϊου 2024