Σάββατο 18 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Καλπάζει εν όψει ευρωεκλογών το αντιευρωπαϊκό UKIP στη Βρετανία

Καλπάζει εν όψει ευρωεκλογών το αντιευρωπαϊκό UKIP στη Βρετανία

Ιστορικό υψηλό «χτυπά» η υποστήριξη των Βρετανών ψηφοφόρων στο αντιευρωπαϊκό Κόμμα της Ανεξαρτησίας (UKIP) του Νάιτζελ Φάρατζ, βάσει δημοσκόπησης που δόθηκε στη δημοσιότητα εν όψει των ευρωεκλογών του Μαΐου και η οποία εμφανίζει το UKIP να «στέλνει» στην τρίτη θέση τους κυβερνώντες Τόρις του Ντέιβιντ Κάμερον.

Ιστορικό υψηλό «χτυπά» η υποστήριξη των Βρετανών ψηφοφόρων στο αντιευρωπαϊκό Κόμμα της Ανεξαρτησίας (UKIP) του Νάιτζελ Φάρατζ, βάσει δημοσκόπησης που δόθηκε την Κυριακή στη δημοσιότητα εν όψει των ευρωεκλογών του Μαΐου.

Η αυξανόμενη δημοτικότητα του UKIP, το οποίο ζητεί την άμεση αποχώρηση από την ΕΕ και αυστηρότερους αντιμεταναστευτικούς νόμους, απειλεί το συντηρητικό κόμμα του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον τόσο στις ευρωεκλογές όσο και στις προγραμματισμένες για το 2015 εθνικές εκλογές.

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι στις ευρωεκλογές το Κόμμα της Ανεξαρτησίας θα στείλει τους Συντηρητικούς στην τρίτη θέση.

Όσο για τις προθέσεις των ψηφοφόρων στις εθνικές εκλογές του 2015, η δημοσκόπηση της εταιρείας ComRes έδειξε ότι το 20% θα ψηφίσει το UKIP -τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες περισσότερες από το υψηλότερο ποσοστό τους τα τέσσερα τελευταία χρόνια. Οι Συντηρητικοί του Κάμερον έπεσαν τρεις ποσοστιαίες μονάδες στο 29%.

Το κυριότερο κόμμα της αντιπολίτευσης, οι Εργατικοί, βρίσκονται σταθερά στο 35%, ενώ οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες, εταίροι στον κυβερνητικό συνασπισμό, έχασαν δύο ποσοστιαίες μονάδες καταγράφοντας νέο ιστορικό χαμηλό της τάξης του 7%.

Μία δεύτερη δημοσκόπηση της Opinium on Sunday εμφανίζει το UKIP με τρεις περισσότερες ποσοστιαίες μονάδες στο 18% και μία τρίτη δημοσκόπηση της περασμένης εβδομάδας στο 15% συμφωνώντας έτσι με το υψηλότερο ποσοστό που έχει καταγράψει το κόμμα στις δημοσκοπήσεις της Ipsos Mori.

Εγκαινιάζοντας την προεκλογική του εκστρατεία για την ευρωεκλογές την Πέμπτη, ο Κάμερον χαρακτήρισε «εξτρεμιστικές» τις θέσεις του UKIP για την ΕΕ.

Τις τελευταίες εβδομάδες, ο ηγέτης του UKIP Νάιτζελ Φάρατζ εμφανίστηκε σε δύο τηλεοπτικές τηλεμαχίες με θέμα τη σχέση της Βρετανίας με την ΕΕ κι έτυχε μεγαλύτερης αποδοχής σε σχέση με τον φιλοευρωπαίο Φιλελεύθερο Δημοκράτη και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Νικ Κλεγκ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Sports in

Μπαρτζώκας ενόψει Final Four: «Να σταθούμε πιο τυχεροί από τα δύο προηγούμενα» (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε για το παιχνίδι με την ΑΕΚ, αλλά και για το επικείμενο Final Four.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 18 Μαϊου 2024