Σάββατο 18 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Δύο ακόμα σήματα εντοπίστηκαν από τα βάθη του Ινδικού Ωκεανού

Δύο ακόμα σήματα εντοπίστηκαν από τα βάθη του Ινδικού Ωκεανού

Δύο νέα σήματα από τα βάθη του Ινδικού Ωκεανού εντόπισαν τα ειδικά εξοπλισμένα σκάφη την Τετάρτη, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος των Αυστραλών. «Η εκτίμηση πλέον είναι ότι ψάχνουμε στη σωστή περιοχή» δήλωσε ανώτατη πηγή. Τα νέα σήματα είναι ασθενέστερα σε σχέση με τα δύο προηγούμενα. Εάν πρόκειται για τα μαύρα κουτιά, αυτό δείχνει ότι οι μπαταρίες εξαντλούνται.

Δύο νέα σήματα από τα βάθη του Ινδικού Ωκεανού εντόπισαν τα ειδικά εξοπλισμένα σκάφη την Τετάρτη, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος των Αυστραλών. «Η εκτίμηση πλέον είναι ότι ψάχνουμε στη σωστή περιοχή» δήλωσε ανώτατη πηγή.

Τα νέα σήματα είναι ασθενέστερα σε σχέση με τα δύο προηγούμενα. Εάν πρόκειται για τα μαύρα κουτιά, αυτό δείχνει ότι οι μπαταρίες εξαντλούνται.
{{{ map }}}
Ο αυστραλός επικεφαλής των ερευνών Άνγκους Χιούστον είπε ότι το ένα σήμα εντοπίστηκε το μεσημέρι της Τρίτης και διήρκεσε πέντε λεπτά και 32 δευτερόλεπτα, ενώ ένα δεύτερο εντοπίστηκε το βράδυ και διήρκεσε επτά λεπτά.

«Θεωρώ ότι ερευνούμε στη σωστή περιοχή, αλλά πρέπει να αναγνωρίσουμε οπτικά τα συντρίμμια του αεροσκάφους προτού επιβεβαιώσουμε ότι εδώ συνετρίβη η πτήση MH370» δήλωσε ο Χιούστον στους δημοσιογράφους στο Περθ.

Όπως διευκρίνισε, τα νέα ηχητικά σήματα μπορεί να επιτρέψουν στις αρχές να περιορίσουν την έκταση της ζώνης ερευνών σε σημείο ώστε το μίνι μη επανδρωμένο υποβρύχιο Bluefin 21, να αναζητήσει πλέον στον βυθό τα συντρίμμια του αεροσκάφους.

«Τώρα, ελπίζουμε ότι με τον εντοπισμό πολλών σημάτων θα περιοριστούμε σε μία μικρή περιοχή και αισιοδοξούμε ότι σε μερικές ημέρες θα μπορέσουμε να βρούμε κάτι στον βυθό» συμπλήρωσε.

Η ανάλυση των δεδομένων που κατέγραψαν δορυφόροι οδηγεί τους υπεύθυνους των ερευνών στο συμπέρασμα ότι το Boeing 777 κατέπεσε σε μία απομακρυσμένη περιοχή στον Ινδικό Ωκεανό κοντά στο Περθ.

Οι έρευνες τώρα έχουν επικεντρωθεί σε μία ζώνη περίπου 2.261 χιλιομέτρων βορειοδυτικά της συγκεκριμένης πόλης. Το μαύρο κουτί αναμένεται να σταματήσει να εκπέμπει από μέρα σε μέρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αναζήτηση της πτήσης ΜΗ370 μπορεί να καταγραφεί ως η ακριβότερη επιχείρηση στην ιστορία της αεροπλοΐας, καθώς σε αυτήν εμπλέκονται σκάφη, αεροπλάνα και δορυφόροι από 26 χώρες.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Sports in

Βαριά «καμπάνα» από την UEFA στον ΠΑΟΚ!

Η UEFA έριξε βαρύ χρηματικό πρόστιμο στον ΠΑΟΚ αλλά και ποινή μετακίνησης των φιλάθλων του στο πρώτο εκτός έδρας ευρωπαϊκό παιχνίδι της νέας σεζόν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 18 Μαϊου 2024