Σάββατο 18 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Τέλος της «θερμής φάσης» του εμφυλίου εντός του έτους βλέπει ο Άσαντ

Τέλος της «θερμής φάσης» του εμφυλίου εντός του έτους βλέπει ο Άσαντ

Μέσα σε αυτόν τον χρόνο πιστεύει ο Μπασάρ αλ Άσαντ ότι θα έχει λήξει η «θερμή φάση» του συριακού εμφυλίου, σύμφωνα με τις αναφορές του ρώσου πρώην πρωθυπουργού Σεργκέι Στεπάσιν, ο οποίος τον συνάντησε πρόσφατα. Οι δυνάμεις του σύρου προέδρου ελέγχουν την κεντρική Συρία και τη δίοδο προς τα δυτικά, ενώ μεγάλες περιοχές στο βορρά και τα ανατολικά της χώρας βρίσκονται υπό τον έλεγχο διάφορων ομάδων, ανάμεσα στις οποίες και τζιχαντιστών.

Μέσα σε αυτόν τον χρόνο πιστεύει ο Μπασάρ αλ Άσαντ ότι θα έχει λήξει η «θερμή φάση» του συριακού εμφυλίου, σύμφωνα με τις αναφορές του ρώσου πρώην πρωθυπουργού Σεργκέι Στεπάσιν, ο οποίος τον συνάντησε πρόσφατα.

Οι δυνάμεις του σύρου προέδρου ελέγχουν την κεντρική Συρία και τη δίοδο προς τα δυτικά, ενώ μεγάλες περιοχές στο βορρά και τα ανατολικά της χώρας βρίσκονται υπό τον έλεγχο διάφορων ομάδων, ανάμεσα στις οποίες και τζιχαντιστών.

Όπως μεταδίδουν τη Δευτέρα τα ρωσικά πρακτορεία, ο Στεπάσιν, που βρέθηκε στη Δαμασκό τις περασμένες ημέρες είπε πως όταν ρώτησε τον Άσαντ για τις εξελίξεις στο στρατιωτικό πεδίο, ο σύρος πρόεδρος του απάντησε: «Φέτος θα τελειώσει η ενεργή φάση της στρατιωτικής δράσης στη Συρία, και μετά θα επιστρέψουμε σε αυτό που κάναμε συνεχώς, το να μαχόμαστε τρομοκράτες».

Ο Στεπάσιν, που ήταν πρωθυπουργός της Ρωσίας το 1999 επί Γέλτσιν και τώρα είναι επικεφαλής φιλανθρωπικού οργανισμού, ανέφερε πως συζήτησε επίσης θέματα οικονομικής συνεργασίας μεταξύ Δαμασκού και Μόσχας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Κοντά στο sold out η Φιορεντίνα για τον τελικό – Πόσα εισιτήρια απομένουν

Πολύ κοντά στο να εξαντλήσουν τα διαθέσιμα εισιτήρια για τον τελικό του Europa Conference League είναι οι οπαδοί της Φιορεντίνα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 18 Μαϊου 2024