Σάββατο 11 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Τρεις νεκροί από επίθεση ενόπλου σε στρατιωτική βάση του Τέξας

Τρεις νεκροί από επίθεση ενόπλου σε στρατιωτική βάση του Τέξας

Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και τουλάχιστον 16 τραυματίστηκαν, όταν ένας άνδρας-μέλος των ειδικών δυνάμεων, μπήκε στη στρατιωτική βάση Φορτ Χουντ του Τέξας και άρχισε να πυροβολεί κατά των συναδέλφων του. Στο τέλος, έστρεψε το όπλο στην πλευρά του και αυτοκτόνησε. Στην ίδια βάση είχε σημειωθεί επίθεση και το 2009 με 13 νεκρούς και 32 τραυματίες.

Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και τουλάχιστον 16 τραυματίστηκαν, όταν ένας άνδρας μπήκε στη στρατιωτική βάση Φορτ Χουντ του Τέξας και άρχισε να πυροβολεί κατά του στρατιωτικού προσωπικού.
{{{ map }}}
Σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ δράστης ένας 34χρονος μέλος των ειδικών δυνάμεων. Αργότερα έγινε γνωστό ότι είχε υπηρετήσει τέσσερις μήνες στο Ιράκ. Αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα (άγχος και κατάθλιψη) για τα οποία βρισκόταν υπό ιατρική παρακολούθηση.

«Στο στάδιο αυτό δεν υπάρχουν στοιχεία ότι το περιστατικό συνδέεται με τρομοκρατία» δήλωσε ο στρατηγός Μίλεϊ.

Το όλο περιστατικό διήρκεσε μεταξύ 15 και 20 λεπτών. Ο Ιβάν Λόπεζ μπήκε στη βάση και κατευθύνθηκε σε δύο συγκεκριμένα κτίρια, όπου άρχισε να πυροβολεί κατά των συναδέλφων του.

Στην ίδια βάση είχε σημειωθεί επίθεση και το 2009 με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 13 στρατιώτες και να τραυματιστούν άλλοι 32.

Τη θλίψη του για το περιστατικό εξέφρασε ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος από την πρώτη στιγμή ενημερωνόταν για την εξέλιξη.

«Είναι προφανές ότι ανοίγουν οι πληγές από τα γεγονότα του 2009. Γνωρίζουμε τις οικογένειες αυτές. Γνωρίζουμε τις εξαιρετικές τους υπηρεσίες προς την πατρίδα μας και τις θυσίες που κάνουν. Φυσικά οι σκέψεις και οι προσευχές μας στρέφονται προς ολόκληρη την κοινότητα» είπε ο Μπαράκ Ομπάμα.

Ο ίδιος υπενθύμισε ότι πολλοί από τους στρατιώτες της βάσης έχουν υπηρετήσει στο Ιράκ και το Αφγανιστάν, ενώ έχουν λάβει μέρος και στις επιχειρήσεις ανακούφισης των Αμερικανών σε φυσικές καταστροφές.

Κατά την πτήση επιστροφής του από το Σικάγο στην Ουάσινγκτον ο Ομπάμα είχε τηλεδιάσκεψη για το θέμα με τον υπουργό Αμυνας, τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Μάρτιν Ντέμπσεϊ και τον υποδιευθυντή του FBI Μάρκ Τζουλιάνο.

Το Φορντ Χουντ είναι μια από τις μεγαλύτερες στρατιωτικές εγκαταστάσεις στις ΗΠΑ με 65.000 στρατιώτες.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ο Καπέλο υποκλίθηκε στον Ολυμπιακό: «Έχω άγχος για τη Φιορεντίνα…»

Ο Φάμπιο Καπέλο αναφέρθηκε στον τελικό του Ολυμπιακού με τη Φιορεντίνα και δήλωσε πως έχει άγχος για τους «βιόλα», οι οποίοι κατά τη γνώμη του δεν πρέπει να υποτιμήσουν τους «ερυθρόλευκους»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 11 Μαϊου 2024