Σάββατο 11 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Σάρωσε και στο δεύτερο βρετανικό ντιμπέιτ ο ευρωσκεπτικιστής Φάρατζ

Σάρωσε και στο δεύτερο βρετανικό ντιμπέιτ ο ευρωσκεπτικιστής Φάρατζ

Νικητής και στο δεύτερο ντιμπέιτ για τη θέση της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση αναδείχθηκε ο αρχηγός του ευρωσκεπτικιστικού UKIP Νάιτζελ Φάρατζ, που κονταροχτυπήθηκε εκ νέου με τον Νικ Κλεγκ των συγκυβερνώντων Φιλελεύθερων Δημοκρατών (LibDem). Οι πρώτες «γρήγορες δημοσκοπήσεις» αμέσως με το ντιμπέιτ, που έγινε σε υψηλότερους τόνους από το προηγούμενο, του δίνουν μάλιστα ευρύτερο προβάδισμα από ό,τι στο προηγούμενο.

Νικητής και στο δεύτερο ντιμπέιτ για τη θέση της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση αναδείχθηκε ο αρχηγός του ευρωσκεπτικιστικού UKIP Νάιτζελ Φάρατζ, που κονταροχτυπήθηκε εκ νέου με τον Νικ Κλεγκ των συγκυβερνώντων Φιλελεύθερων Δημοκρατών (LibDem).

Οι πρώτες «γρήγορες δημοσκοπήσεις» αμέσως με το ντιμπέιτ το βράδυ της Τετάρτης, που έγινε σε υψηλότερους τόνους από το προηγούμενο, του δίνουν μάλιστα ευρύτερο προβάδισμα από ό,τι την περασμένη εβδομάδα.

Στη μέτρηση του YouGov, το 68% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι ο Φάρατζ είχε καλύτερη εμφάνιση έναντι του 27% που πιστεύει ότι η εμφάνιση του Κλεγκ ήταν ισχυρότερη. Η ανάλογη μέτρηση της ICM για τον Guardian δίνει 69% στον Φάρατζ και 31% στο Κλεγκ.

To δεύτερο και τελευταίο ντιμπέιτ είχε, σε αντίθεση με το πρώτο, και προσωπικές επιθέσεις. Ο μεν Κλεγκ επιτέθηκε στον Φάρατζ ότι ζει σε έναν «φανταστικό κόσμο» και πιστεύει σε θεωρείες συνωμοσίας, ενώ ο Φάρατζ είπε ότι ο Κλεγκ «συνειδητά λέει ψέματα στο βρετανικό λαό».

Ο Κλεγκ ήταν πιο επιθετικός από ό,τι στο προηγούμενο ντιμπέιτ ενώ ο Φάρατζ κατάφερε να εμφανιστεί πιο μετρημένος. Δεν έλειψαν και τα στιγμιότυπα με τους δύο αντιπάλους να «ανεμίζουν» χαρτιά της άλλης πλευράς, με τον Κλεγκ να δείχνει φυλλάδιο του UKIP που έκρουε τους κινδύνους για τη Βρετανία από τη μετανάστευση από άλλες χώρες της ΕΕ, το οποίο ο Φάρατζ είπε ότι δεν αναγνωρίζει.

Έκταση δόθηκε επίσης και στο ζήτημα της Ουκρανίας, με τον Κλεγκ να επιτίθεται στις απόψεις που έχει εκφράσει ο Φάρατζ υπέρ του Πούτιν -λέγοντας πως έχει «επιχειρήματα καφενείου» (επί λέξει, βρετανικής παμπ), ενώ ο Φάρατζ κατηγόρησε τον Κλεγκ ότι έχει «βαλθεί να ξεκινήσει πόλεμο».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Αταμάν: «Σλούκας και Χουάντσο θα παίξουν 100% στο Final Four»

Ο Εργκίν Αταμάν εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι τόσο ο διεθνής γκαρντ όσο και ο Ισπανός φόργουορντ θα προλάβουν το Final 4 της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 11 Μαϊου 2024