Κυριακή 19 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Τη στάση τους έναντι της ουκρανικής κρίσης εξετάζουν οι «28» του ΝΑΤΟ

Τη στάση τους έναντι της ουκρανικής κρίσης εξετάζουν οι «28» του ΝΑΤΟ

Οι υπουργοί Εξωτερικών των «28» του ΝΑΤΟ συναντώνται στις Βρυξέλλες, για να εξετάσουν τη στρατηγική της Συμμαχίας στην Ανατολική Ευρώπη και ενώ η Ρωσία διατηρεί την πίεσή της στο ζήτημα της Ουκρανίας. Ταυτόχρονα διεξάγεται αεροπορική άσκηση του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους, καθώς η Συμμαχία επιθυμεί να κάνει αισθητή την παρουσία της στον ουρανό των βαλτικών χωρών.

Οι υπουργοί Εξωτερικών των «28» του ΝΑΤΟ συναντώνται στις Βρυξέλλες, για να εξετάσουν τη στρατηγική της Συμμαχίας στην Ανατολική Ευρώπη και ενώ η Ρωσία διατηρεί την πίεσή της στο ζήτημα της Ουκρανίας.

Πριν από τη σύνοδο των υπουργών του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλες το αποκαλούμενο «Τρίγωνο της Βαϊμάρης» (ΥΠΕΞ της Γερμανίας, Γαλλίας και Πολωνίας) θα έχει συνάντηση στη βελγική πρωτεύουσα.

Ταυτόχρονα σχεδόν διεξάγεται αεροπορική άσκηση του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους της Λιθουανίας καθώς η Συμμαχία επιθυμεί να κάνει αισθητή την παρουσία της στον ουρανό των βαλτικών χωρών, οι οποίες εκφράζουν έντονη ανησυχία για την κατάσταση γύρω από την Ουκρανία.

Στην άσκηση θα λάβουν μέρος σουηδικά και αμερικανικά αεροσκάφη.

Εν τω μεταξύ οι ΗΠΑ παραμένουν επιφυλακτικές γύρω από το θέμα της απόσυρσης των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων από τα σύνορα της Ουκρανίας, αναφέροντας ότι οι πληροφορίες σχετικά με την απόσυρση πρέπει να ελεγχθούν.

Ο υπουργός Άμυνας, Τσακ Χέιγκελ, ανέφερε ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει οτιδήποτε τονίζοντας όμως ότι η απομάκρυνση των ρωσικών δυνάμεων «θα ήταν ένα βήμα» για να γίνει μια σοβαρή συζήτηση «για την αποκλιμάκωση».

Η παρουσία των ρωσικών δυνάμεων -20.000 σύμφωνα με την Ουάσινγκτον- έχει εγείρει φόβους εισβολής στο ανατολικό τμήμα της Ουκρανίας, όπου υπάρχει κυρίως ρωσόφωνος πληθυσμός, και μια επανάληψη του σεναρίου που οδήγησε στην προσάρτηση της χερσονήσου της Κριμαίας μια περιοχή την οποία επισκέφτηκε τη Δευτέρα ο ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Sports in

Σε «Βικελίδης» και Νέα Φιλαδέλφεια κρίνεται ο τίτλος του πρωταθλητή

Στο «Κλεάνθης Βικελίδης» ο ΠΑΟΚ ψάχνει τη νίκη που θα τον στέψει πρωταθλητή, ενώ η ΑΕΚ θέλει τη νίκη κόντρα στη Λαμία και «δώρο» από τον Άρη για να πανηγυρίσει εκείνη

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 19 Μαϊου 2024