Παρασκευή 17 Μαϊου 2024
weather-icon 21o

Θα αλλάξει πρωθυπουργό ο Ολάντ μετά τις δημοτικές εκλογές;

Έντονες οι πιέσεις που δέχεται ο Ολάντ, μετά τις απώλειες στον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών και ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των Γάλλων δηλώνει δυσαρεστημένη από την οικονομική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση. Ο γαλλικός Τύπος εκτιμά ότι μετά τον δεύτερο γύρο των εκλογών αναμένεται ανασχηματισμός και ένα από τα «θύματά» του δεν αποκλείεται να είναι και ο πρωθυπουργός, Ζαν Μαρκ Ερό.

Έντονες οι πιέσεις που δέχεται ο Ολάντ, μετά τις απώλειες στον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών και ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των Γάλλων δηλώνει δυσαρεστημένη από την οικονομική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση.

Ο γαλλικός Τύπος εκτιμά ότι μετά τον δεύτερο γύρο των εκλογών αναμένεται ανασχηματισμός και ένα από τα «θύματά» του δεν αποκλείεται να είναι και ο πρωθυπουργός, Ζαν Μαρκ Ερό.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας διαβεβαίωσε την Τετάρτη ότι «πήρε μαθήματα» από τα χαμηλά ποσοστά της κεντροαριστεράς στον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών και την άνοδο της Κεντροδεξιάς και του Εθνικού Μετώπου της Μαρίν Λεπέν.

Ο Ολάντ έχει υποσχεθεί να λάβει σειρά μέτρων για την ενίσχυση των οικογενειών που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, καθώς και μείωση φόρων για στήριξη των επιχειρήσεων.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι η αντίδρασή τους απέναντι στην αύξηση των ποσοστών του κόμματος της Μαρίν Λεπέν θα είναι ο διορισμός άλλου πρωθυπουργού.

Ο Ολάντ αντιμετωπίζει και εσωκομματικές φωνές που καλούν να ανανεωθεί η κυβέρνηση, με πολλούς να εικάζουν ότι την πρωθυπουργία δεν αποκλείεται να αναλάβει ο δημοφιλής υπουργός Εσωτερικών, Μανουέλ Βαλ.

Ωστόσο, υπάρχουν πολλοί που εκτιμούν ότι η πιθανότητα αντικατάστασης του Ερό είναι μικρή, καθώς θεωρείται συνδετικός κρίκος με τους Πράσινους και επειδή έχει παίξει σημαντικό ρόλο στον σχεδιασμό των μεταρρυθμίσεων που σκοπεύει να παρουσιάσει ο Ολάντ.

Μέχρι στιγμής, ο γάλλος πρόεδρος έχει παραμείνει σιωπηλός ως προς το ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις του.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Είμαστε σε συζητήσεις με τη διοίκηση για το ρόστερ της νέας σεζόν»

Η πρώτη ατάκα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για τον Ολυμπιακό της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 17 Μαϊου 2024