Σάββατο 18 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Συνεχίζονται οι έρευνες για τα συντρίμμια στον Ινδικό

Συνεχίζονται οι έρευνες για τα συντρίμμια στον Ινδικό

Με το πρώτο φως της ημέρας άρχισαν και πάλι οι έρευνες στον Ινδικό Ωκεανό για δύο μεγάλα αντικείμενα που μπορεί να συνδέονται με την εξαφάνιση του αεροσκάφους της Malaysia Airlines. Τη δυσκολία των ερευνών εξήγησε ο αυστραλός πρωθυπουργός Τόνι Άμποτ: «Ίσως να πρόκειται για το πλέον δύσβατο σημείο του πλανήτη, αλλά αν υπάρχει κάτι εκεί θα το βρούμε».

Με το πρώτο φως της ημέρας άρχισαν και πάλι οι έρευνες στον Ινδικό Ωκεανό για δυο μεγάλα αντικείμενα που μπορεί να συνδέονται με την εξαφάνιση του αεροσκάφους της Malaysia Airlines.

Η αυστραλιανή Αρχή για την Ασφάλεια στη Θάλασσα (AMSA) έχει στείλει τέσσερα αεροσκάφη στην περιοχή, 2.500 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Περθ, για να ερευνήσουν μια έκταση 23.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων.
{{{ map }}}

Τη δυσκολία των ερευνών εξήγησε ο πρωθυπουργός Τόνι Άμποτ: «Ίσως να πρόκειται για το πλέον δύσβατο σημείο του πλανήτη, αλλά αν υπάρχει κάτι εκεί θα το βρούμε. Το οφείλουμε στους επιβάτες αλλά και στους συγγενείς τους».

Πάντως, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Αυστραλίας, Γουόρεν Τρας, εξέφρασε την εκτίμηση ότι τα κομμάτια που είδε ο δορυφόρος τις προηγούμενες μέρες «ενδέχεται να μην επιπλέουν πια».

Στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου της μαλαισιανής κυβέρνησης, ο υπουργός Μεταφορών είπε ότι τα δύο αντικείμενα που «είδε» ο δορυφόρος δεν έχουν ακόμα ταυτοποιηθεί, ενώ συμπλήρωσε ότι οι έρευνες συνεχίζονται και στους δύο αεροδιαδρόμους (βόρειο και νότιο).

Το Σάββατο αναμένεται να φθάσουν στην περιοχή το αυστραλιανό πολεμικό σκάφος HMAS Success και το νορβηγικό πλοίο Hoegh St. Petersburg το οποίο κατευθυνόταν από τη Μαδαγασκάρη προς τη Μελβούρνη, όταν έλαβε το σήμα των αυστραλιανών αρχών να συμμετάσχει στις έρευνες για τα δύο αντικείμενα.

Στην περιοχή όπου διεξάγονται οι έρευνες επικρατούν κακές καιρικές συνθήκες. Χαμηλά, πυκνά σύννεφα και βροχή που δυσχεραίνουν τις έρευνες.

Σύμφωνα με τους Αυστραλούς τα αεροπλάνα πετούν μόλις εκατό μέτρα πάνω από την θάλασσα.

Επιπλέον, λόγω της μεγάλης απόστασης, κάθε αεροπλάνο που λαμβάνει μέρος ερευνά την περιοχή μόνο για δυο ώρες γιατί θα πρέπει να επιστρέψει στη στεριά για ανεφοδιασμό.

Όπως εξηγούν οι Αυστραλοί, τα θαλάσσια ρεύματα μπορεί να έχουν απομακρύνει τα αντικείμενα από το σημείο που εντοπίστηκαν στις 16 Μαρτίου.

Ο υπουργός Άμυνας, Ντέιβιντ Τζόνστον, είπε ότι «ίσως περάσουν μέρες πριν έχουμε κάποιες συγκεκριμένες απαντήσεις» ενώ ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Συγκοινωνιών, Γουόρεν Τρας σημείωσε ότι «δορυφόροι χτενίζουν πλέον την περιοχή» με την ελπίδα να εντοπίσουν τα αντικείμενα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Η Γιουβέντους απέλυσε τον Αλέγκρι εξαιτίας της συμπεριφοράς του στον τελικό του Coppa Italia (pic)

Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι αποτελεί παρελθόν από τη Γιουβέντους, με τους μπιανκονέρι να παίρνουν αυτή την απόφαση μετά την απρεπή συμπεριφορά του Ιταλού τεχνικού στον τελικό κόντρα στην Αταλάντα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 18 Μαϊου 2024