Κυριακή 19 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Έφτασε στον Ινδικό το πρώτο πλοίο για να ερευνήσει τα ύποπτα αντικείμενα

Έφτασε στον Ινδικό το πρώτο πλοίο για να ερευνήσει τα ύποπτα αντικείμενα

Δύο κομμάτια που ενδέχεται να προέρχονται από το μοιραίο Boeing 777 των μαλαισιανών αερογραμμών «είδαν» οι δορυφόροι στον νότιο Ινδικό Ωκεανό, όπως ανακοίνωσε ο Αυστραλός πρωθυπουργός. Τα δύο αυτά κομμάτια έχουν μήκος έως 24 μέτρα και εντοπίστηκαν 2.500χλμ νοτιοδυτικά του Περθ. Νορβηγικό φορτηγό πλοίο έφτασε πρώτο στην περιοχή όπου εντοπίστηκαν τα αντικείμενα, όμως οι συνθήκες είναι εξαιρετικά δύσκολες.

Δύο κομμάτια που ενδέχεται να προέρχονται από το μοιραίο Boeing των μαλαισιανών αερογραμμών εντόπισαν οι Αυστραλοί στον Ινδικό Ωκεανό, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Τόνι Αμποτ.
{{{ map }}}
Ο Άμποτ διευκρίνισε ότι τα τμήματα αυτά εντοπίστηκαν από δορυφόρο και στο σημείο σπεύδουν αεροσκάφη τύπου ΑΡ 3C-Orion, όπως και πλοία.

Το νορβηγικό φορτηγό πλοίο Hoeg St.Petersburg έφτασε πρώτο στην περιοχή του νότιου Ινδικού Ωκεανού, όπου εντοπίστηκαν τα δύο μεγάλα αντικείμενα.

Το νορβηγικό πλοίο κατευθυνόταν από τη Μαδαγασκάρη προς τη Μελβούρνη, όταν έλαβε το σήμα των αυστραλιανών αρχών να συμμετάσχει στις έρευνες.

Ο αυστραλός πρωθυπουργός προειδοποίησε, πάντως, ότι η επιβεβαίωση δεν είναι εύκολη υπόθεση, καθώς η ορατότητα στη συγκεκριμένη περιοχή είναι περιορισμένη.

Τα δύο αυτά αντικείμενα έχουν μήκος μέχρι 24 μέτρα και εντοπίστηκαν περίπου 2.500χλμ νοτιοδυτικά της πόλης Περθ, εντοπίστηκαν δηλαδή στον λεγόμενο «νότιο αεροδιάδρομο».

Tα ευρήματα των Αυστραλών επιβεβαίωσε και από την Κουάλα Λουμπούρ ο υπουργός Μεταφορών, Χισαμουντίν Χουσεΐν: «Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι έχουμε μια νέα ένδειξη» δήλωσε στους δημοσιογράφους.

Αργότερα στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου είπε ότι το νέο αυτό στοιχείο «είναι ό,τι πιο αξιόπιστο έχουμε συναντήσει μέχρι στιγμής», αλλά ζήτησε υπομονή μέχρι να επιβεβαιωθούν οι ενδείξεις.

Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι οι έρευνες θα συνεχιστούν όπως και πριν.

Στο Πεκίνο, το υπουργείο Εξωτερικών ζήτησε από την πρεσβεία της Κίνας στην Αυστραλία να παραμένει σε στενή επαφή με την αυστραλιανή κυβέρνηση και να βοηθήσει στις προσπάθειες των ερευνών, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Η Κίνα και το Καζακστάν είναι οι χώρες που έχουν αναλάβει τις έρευνες στον βόρειο αεροδιάδρομο, ενώ η Ινδονησία και η Αυστραλία ερευνούν τον νότιο αεροδιάδρομο.

Οι δύο αυτοί αεροδιάδρομοι έχουν δημιουργηθεί βάσει των εκτιμήσεων που έχουν γίνει τις τελευταίες μέρες σχετικά με τις πιθανές διαδρομές που μπορεί να ακολούθησε το αεροσκάφος μετά την αλλαγή πορείας και σε σχέση με τα καύσιμα που είχε στη διάθεσή του για να πετάξει.

Σε απελπιστική κατάσταση είναι οι συγγενείς των επιβατών του αεροσκάφους, στρέφοντας τα πυρά τους κυρίως προς την πλευρά της Μαλαισίας για την έλλειψη πληροφόρησης, όπως καταγγέλλουν. Αρκετοί μάλιστα απειλούν να ξεκινήσουν απεργία πείνας.

Στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου της Τετάρτης, αρκετοί συγγενείς άρχισαν να φωνάζουν στους υπεύθυνους της μαλαισιανής κυβέρνησης, ζητώντας να μιλήσουν στους δημοσιογράφους.

Οι υπεύθυνοι ασφαλείας αναγκάστηκαν να τους απομακρύνουν από την αίθουσα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ποιος είναι ο Handala, το ξυπόλητο αγόρι από την Παλαιστίνη με τα αγκαθωτά μαλλιά;

Ο χαρακτήρας γνωστός ως Handala, που δημιουργήθηκε από τον σκιτσογράφο Naji Al-Ali το 1969, αφήνει το στίγμα του στην τέχνη και αποτελεί σύμβολο κινητοποιήσεων.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 19 Μαϊου 2024