Τρίτη 14 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Στον Ινδικό Ωκεανό επεκτείνονται οι έρευνες για το χαμένο Boeing

Στον Ινδικό Ωκεανό επεκτείνονται οι έρευνες για το χαμένο Boeing

Με τα σενάρια να διαδέχονται το ένα το άλλο σχετικά με την τύχη και τις συνθήκες εξαφάνισης του Boeing, που μετέφερε 239 επιβάτες, οι έρευνες στρέφονται πλέον στον Ινδικό Ωκεανό με τη συνδρομή και πολεμικών πλοίων των ΗΠΑ. «Είναι σαν να περνάμε από μια σκακιέρα σε ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο» δήλωσε αμερικανός αξιωματούχος, θέλοντας να δείξει πόσο δύσκολη είναι η έρευνα στον τρίτο μεγαλύτερο ωκεανό της Γης. 

Με τα σενάρια να διαδέχονται το ένα το άλλο σχετικά με την τύχη και τις συνθήκες εξαφάνισης του Boeing της Malaysia Airlines, που μετέφερε 239 επιβάτες, οι έρευνες στρέφονται πλέον στον Ινδικό Ωκεανό με τη συνδρομή και πολεμικών πλοίων των ΗΠΑ.

Αμερικανοί αξιωματούχοι αναφέρουν ότι υπάρχει μία «ένδειξη» ότι το εξαφανισμένο αεροσκάφος μπορεί να συνετρίβη στον Ινδικό Ωκεανό και μετακινεί το USS Kidd σε εκείνη την περιοχή, προκειμένου να ξεκινήσει έρευνες.

Με την επέκταση των ερευνών στον Ινδικό Ωκεανό, τον τρίτο μεγαλύτερο του κόσμου με μέσο βάθος σχεδόν 3.900 μέτρα, η ζώνη που πρέπει να ερευνηθεί είναι τεράστια.

«Είναι σαν περνάμε από μια σκακιέρα σε ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο» δήλωσε στο CNN ο διοικητής Ουίλιαμ Μαρκς του 7ου Στόλου των ΗΠΑ.

Αμερικανικά στρατιωτικά πλοία και αεροπλάνα μετέχουν ενεργά στις έρευνες που διεξάγει η κυβέρνηση της Μαλαισίας. Επίσης, αμερικανοί αξιωματούχοι της υπηρεσίας ασφάλειας των αερομεταφορών βρίσκονται στην Κουάλα Λουμπούρ και εξετάζουν διάφορα ενδεχόμενα και σενάρια.

«Δεν είμαστε σε θέση να καταλήξουμε σε συμπεράσματα για το τι συνέβη» είπε ο Κάρνεϊ, παραπέμποντας τους δημοσιογράφους για περισσότερες διευκρινίσεις στο Πεντάγωνο και στην κυβέρνηση της Μαλαισίας.
{{{ map }}}

Από τα δύο αμερικανικά πλοία που μετέχουν στην έρευνα, τα USS Kidd και USS Pinckney, το πρώτο, κατόπιν αιτήματος της Κουάλα Λουμπούρ, έλαβε εντολή να κατευθυνθεί στα στενά της Μάλακας και να ερευνήσει τη δυτική πλευρά της περιοχής, ανέφερε μια στρατιωτική πηγή στο Γαλλικό Πρακτορείο.

H Ινδία ανακοίνωσε πως έστειλε τρία πλοία και τρία αεροσκάφη για να βοηθήσουν στις έρευνες. «Πρόκειται να αναπτυχθούν στη Θάλασσα του Ανταμάν» δήλωσε κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σχεδόν μια εβδομάδα μετά την εξαφάνισή του, το μυστήριο παραμένει γύρω από την τύχη της πτήσης MH370 που εκτελούσε δρομολόγιο από την Κουάλα Λουμπούρ στο Πεκίνο με 239 επιβαίνοντες.

Κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι κινέζοι επιστήμονες εντόπισαν ένα «γεγονός στο βυθό» που μπορεί να συνδέεται με πρόσκρουση του αεροπλάνου.

Το γεγονός καταγράφηκε στις 2:55 του Σαββάτου στα ύδατα ανάμεσα στη Μαλαισία και το Βιετάμ, δήλωσαν σεισμολόγοι και φυσικοι στο Πανεπιστήμιο Επιστήμης και Τεχνολογίας της Κίνας, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.

Αυτό σημαίνει πως η καταγραφή έγινε 1,5 ώρα μετά την εξαφάνιση του αεροπλάνου από το ραντάρ. Η περιοχή βρίσκεται 116 χλμ. βορειοανατολικά από την τελευταία επιβεβαιωμένη θέση του αεροπλάνου, δήλωσαν οι επιστήμονες.

«Δεν θυμάμαι άλλη υπόθεση αυτού του τύπου, στην οποία να διαθέταμε τόσο λίγες ενδείξεις για το τι συνέβη» δήλωσε ο Ραβικουμάρ Μανταβαράμ, ειδικός στην αεροδιαστημική του γραφείου συμβούλων Frost & Sullivan Asia Pacific.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Άστον Βίλα – Λίβερπουλ 3-3: O Nτουράν σόκαρε τους ρεντς στην ματσάρα του «Villa Park»

Η Λίβερπουλ μπορεί να προηγήθηκε με 3-1, ωστόσο δεν έφυγε με την νίκη από την έδρα της Άστον Βίλα, αφού με δύο γκολ του Ντουράν στο φινάλε της αναμέτρησης, η ομάδα του Ουνάι Έμερι πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 14 Μαϊου 2024