Δευτέρα 06 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Αμερικανικοί περιορισμοί στη χορήγηση βίζας σε Ρώσους

Αμερικανικοί περιορισμοί στη χορήγηση βίζας σε Ρώσους

Τις πρώτες κυρώσεις κατά της Ρωσίας ανακοίνωσαν οι ΗΠΑ, την ώρα που η ένταση στην ανατολική Ουκρανία δεν έχει υποχωρήσει. Ο Μπαράκ Ομπάμα έδωσε εντολή για πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων και ταξιδιωτική απαγόρευση στις ΗΠΑ όσων απειλούν την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας. Οι ΗΠΑ επιβάλουν, επίσης, περιορισμούς στη χορήγηση βίζας σε «αξιωματούχους και πολίτες» που εμπλέκονται στην αποσταθεροποίηση της Ουκρανίας.

Τις πρώτες κυρώσεις κατά της Ρωσίας ανακοίνωσαν οι Ηνωμένες Πολιτείες την Πέμπτη, την ώρα που η ένταση στην ανατολική Ουκρανία δεν λέει να υποχωρήσει.

Ο αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, έδωσε εντολή για πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων και ταξιδιωτική απαγόρευση στις ΗΠΑ όσων απειλούν την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας.

Επιπλέον, σύμφωνα με το Associated Press, ο Ομπάμα υπέγραψε διάταγμα που επιτρέπει τις κυρώσεις κατά Ρώσων και Ουκρανών που ευθύνονται για τη ρωσική εισβολή στην περιοχή της Κριμαίας.

Σε ανακοίνωσή του ο Λευκός Οίκος τονίζει ότι το διάταγμα αυτό «είναι ένα ευέλεκτο εργαλείο που θα μας επιτρέψει να τιμωρήσουμε εκείνους που άμεσα εμπλέκονται στην αποσταθεροποιήση της Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένης της στρατιωτικής επέμβασης στην Κριμαία».

Οι ΗΠΑ, επίσης, επιβάλλουν περιορισμούς στη χορήγηση βίζας σε «αξιωματούχους και πολίτες» της Ρωσίας, αλλά και της Κριμαίας, που απειλούν την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας.

Ο Λευκός Οίκος, μάλιστα, δεν αποκλείει περαιτέρω βήματα σε περίπτωση που επιδεινωθεί η κατάσταση.

Η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου έρχεται την ώρα που οι ευρωπαίοι ηγέτες στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών προσπαθούν να βρουν λύση για την αποκλιμάκωση της κατάστασης στην Ουκρανία.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press

Sports in

«Ο Ιωαννίδης βρίσκεται στην πρώτη θέση της μεταγραφικής λίστας της Σπόρτινγκ»

Νέο δημοσίευμα στην Πορτογαλία το οποίο αναφέρεται στο ενδιαφέρον της Σπόρτινγκ Λισαβόνας για τον Φώτη Ιωαννίδη

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 06 Μαϊου 2024